ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας στο αιματοκύλισμα του Τέξας

Σερίφης έβαζε αντισηπτικό στα χέρια του την ώρα που ο ένοπλος σκορπούσε τον θάνατο στο δημοτικό σχολείο.
via Associated Press

Ενα νέο κύμα οργής έχει ξεσπάσει στο Ουβάλντε του Τέξας μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο με τους 21 νεκρούς (19 μαθητές και 2 δασκάλες) που δείχνει πάνοπλους αστυνομικούς να κωλυσιεργούν στους διαδρόμους την ώρα που ο ένοπλος εξαπέλυε την φονική επίθεση μέσα σε μια αίθουσα της τέταρτης τάξης.

via Associated Press

Το βίντεο, διάρκειας 80 λεπτών που δημοσιεύτηκε την Τρίτη είναι μια ανησυχητική καταγραφή αυτού που είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες για ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ: βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν στο διάδρομο και περίμεναν περισσότερο από μία ώρα πριν μπουν μέσα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα της 24ης Μαΐου.

Το βίντεο από μια κάμερα ασφαλείας του διαδρόμου μέσα στο σχολείο δείχνει τον ένοπλο να μπαίνει στο κτίριο με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και έναν δάσκαλο να ουρλιάζει: «Κάτω! Μπείτε στις τάξεις σας! Μπείτε στα τάξεις σας!»

Δύο αστυνομικοί πλησιάζουν τις τάξεις λίγα λεπτά μετά την είσοδο του ένοπλου και μετά τρέχουν πίσω εν μέσω των ήχων από τους πυροβολισμούς.

Αργότερα, περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία εισβάλει στην τάξη, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα που φορά ένα γιλέκο με την ένδειξη «σερίφης» να βάζει στα χέρια του αντισηπτικό από ένα μπουκάλι κρεμασμένο στον τοίχο.

Αλλά το βίντεο από μόνο του δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα - σχεδόν δύο μήνες αργότερα - σχετικά με την ανταπόκριση και τα αντανακλαστικά των αρχών επιβολής του νόμου.

Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο από την επίθεση στο σχολείο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα