Μακένζι Σκοτ: Η πρώην γυναίκα του Τζεφ Μπέζος παντρεύτηκε τον δάσκαλο των παιδιών τους

Πρόκειται για τον 22ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon.
Μακένζι Σκοτ
Μακένζι Σκοτ
AP / Evan Agostini

Η Μακένζι Σκοτ, ξαναπαντρεύτηκε μετά το διαζύγιό της από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η 50 ετών Μακένζι Σκοτ παντρεύτηκε τον δάσκαλο Νταν Τζούετ σύμφωνα με την Wall Street Journal την Κυριακή. «Ο Νταν είναι ένας υπέροχος τύπος κι είμαι χαρούμενος κι ενθουσιασμένος και για τους δυο τους», ανέφερε ο Μπέζος σε δήλωσή του στην WSJ.

Το Σάββατο ο Τζούετ συμπλήρωσε το όνομά του στην σελίδα της Σκοτ στο Giving Pledge, μια καμπάνια που ξεκίνησαν οι Γουόρεν Μπάφετ, οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το 2010 ενθαρρύνοντας πάρα πολύ πλούσιους ανθρώπους να δωρίσουν την πλειονότητα του πλούτου τους σε φιλανθρωπίες. Η Σκοτ εγγράφηκε σ′ αυτό από τον Μάιο του 2019 που χώρισε με τον Μπέζος.

Μακένζι Σκοτ και Νταν Τζούετ
Μακένζι Σκοτ και Νταν Τζούετ
givingpledge.org

Ο Τζούετ ανέφερε για τον γάμο του στην ανάρτηση σημειώνοντας: «Και τώρα, σε μια χαρούμενη σύμπτωση, είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω - και συμμετέχω μαζί της στην δέσμευση να μεταδώσει έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο υπηρετώντας άλλους». Ο Τζούετ ήταν δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολεία στο Λέικσαϊντ όπου φοιτούσαν τα παιδιά της Σκοτ.

Ο Μπέζος και η Σκοτ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιανουάριο του 2019 μετά από 25 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά. Τον Απρίλιο κατέληξαν σε μια οικονομική συμφωνία ότι η Σκοτ θα κρατήσει μερίδιο 4% στην Amazon ισόποσο τότε με 38,3 δις δολάρια (32,2 δις ευρώ) σύμφωνα με το Bloomberg.

Από τότε μέχρι σήμερα η ίδια επιδίδεται σε κοινωφελές έργο. Τον Δεκέμβριο σε ένα ποστ της εξήγησε λεπτομερώς πώς δώρισε σχεδόν 4,2 δις δολάρια (3,5 δις ευρώ) σε 384 Οργανισμούς τους προηγούμενους μήνες.

Η ίδια είναι ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ ο Μπέζος έχει αγγίξει το νούμερο 1 με περιουσία που φτάνει τα 177 δις δολάρια (149,07 δις ευρώ).

ΠΗΓΗ: People

Δημοφιλή