ΔΙΕΘΝΕΣ
08/09/2020 14:37 EEST

O Τζεφ Μπέζος ξανά στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων του Forbes, ενώ ο Τραμπ έπεσε χαμηλότερα

Η πανδημία έπληξε τις επιχειρήσεις του Αμερικανού προέδρου.

ASSOCIATED PRESS

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε χαμηλότερα στην κατάταξη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρά του, ανέφερε την Τρίτη το περιοδικό.

Ο συνολικός πλούτος των μελών της λίστας του Forbes 400 αυξήθηκε στο ύψος ρεκόρ των 3,2 τρισ. δολαρίων, καθώς οι πλουσιότεροι Αμερικανοί συνέχισαν να ευημερούν, παρά το ότι η πανδημία έχει προκαλέσει βαρύτατη ζημιά στην οικονομία, κάνοντας πάνω από 1,8 εκατ. Αμερικανούς να χάσουν τις δουλειές τους.

Ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications, ήταν ένας από τους 18 νεοεισερχόμενους στη λίστα, με περιουσία 11 δισ. δολαρίων.

Ο Τραμπ βρέθηκε στην 352η θέση της κατάταξης από ττην 275η όπου ήταν πέρυσι, και η περιουσία του μειώθηκε στα 2,5 δισ. δολάρια από τα 3,1 δισ., καθώς τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα έχουν πληγεί κατά την πανδημία. Η επιχείρησή του, Trump Organization, έχει περιουσιακά στοιχεία και στις τρεις κατηγορίες.

Ο Τραμπ αρνείται εδώ και καιρό να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία, και εμπλέκεται σε μια αντιπαράθεση με τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς.