Οι Μαλδίβες θα εμβολιάζουν και τους τουρίστες

Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 26.000 περιπτώσεις κορονοϊού μέχρι σήμερα, με μόνο 70 θανάτους.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου
Getty Images

Οι Μαλδίβες πηγαίνουν την τουριστική επιτυχία εν μέσω πανδημίας σε άλλο επίπεδο με ένα νέο πρόγραμμα εμβολιασμού τουριστών. Το νησιωτικό έθνος του Ινδικού Ωκεανού ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει το εμβόλιο του κορονοϊού στους τουρίστες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Το σχέδιο δεν θα ξεκινήσει κατευθείαν. Σύμφωνα με την πρόταση, τα εμβόλια θα προσφέρονται στους τουρίστες μόνο όταν εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός των 530.000 κατοίκων. Από τις 20 Απριλίου, το 6,8% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το The New York Times. Συνολικά η νησιωτική χώρα έχει προμηθευτεί με 313.363 δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με μια αναφορά του CNBC, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Επίσκεψη, Εμβολιασμός και Διακοπές» του Υπουργού Τουρισμού, Δρ Αμπντουλά Μασούμ. Οι τουρίστες θα κάνουν δύο δόσεις του εμβολίου. Η Μασούμ δεν διευκρίνισε ποια εμβόλια θα κάνουν οι ταξιδιώτες, ούτε το αν θα πρέπει ή όχι να πληρώσουν για το εμβόλιο.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 26.000 περιπτώσεις κορονοϊού μέχρι σήμερα, με 70 θανάτους.

Οι Μαλδίβες έκλεισαν τα σύνορά τους νωρίς. Τον Ιούλιο, η χώρα άνοιξε ξανά για όλους τους τουρίστες χωρίς να απαιτείται αρνητικό τεστ COVID-19. Τον Σεπτέμβριο, άρχισε να απαιτεί αρνητικό τεστ PCR κατά την άφιξη, αλλά επέτρεπε στους τουρίστες να εισέλθουν χωρίς περίοδο καραντίνας.

Το 2019, το νησιωτικό έθνος είχε 1,7 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες. Το 2020, καθώς ο επίγειος τουρισμός σταμάτησε λόγω της πανδημίας, αυτοί οι αριθμοί μειώθηκαν δραματικά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Τουρισμού, η χώρα καλωσόρισε τον 500.000ο διεθνή επισκέπτη της το έτος 2020 στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι Μαλδίβες είναι από τις χώρες που είναι σχετικά ελαστικές στα μέτρα που αφορούν στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Ωστόσο, οι ειδήσεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η εξάπλωση του κορονοϊού ωθεί άλλες χώρες να μειώσουν τις ελευθερίες τους σχετικά με τα ταξίδια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφονται περισσότερες νέες περιπτώσεις κορονοϊού από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πανδημίας, σύμφωνα με το Axios.

Πηγή: INSIDER

Δημοφιλή