ΔΙΕΘΝΕΣ
16/01/2020 12:39 EET | Updated 16/01/2020 16:50 EET

Μαρκ Χάμιλ εναντίον Ζούκερμπεργκ: Γιατί διέγραψε τον λογαριασμό του στο Facebook

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της εταιρείας όσον αφορά τις πολιτικές διαφημίσεις.

VALERIE MACON via Getty Images
Ο Μαρκ Χάμιλ διέγραψε τον λογαριασμό του στο Facebook για την πολιτική ελέγχου περιεχομένου διαφημίσεων.

Ο Μαρκ Χάμιλ διέγραψε τον λογαριασμό του στο Facebook ως ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της στάσης της εταιρείας όσον αφορά τις πολιτικές διαφημίσεις που αφορούν τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική το 2020. 

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική ελέγχου ως προς το πόσο είναι αληθείς ή ψευδείς οι ισχυρισμοί πολιτικών προσώπων στις διαφημίσεις. 

Ο ηθοποιός, γνωστός ως Λουκ Σκαϊγουόκερ στη σειρά ταινιών «Star Wars», έγραψε την Κυριακή στο Τουίτερ ότι είναι «απογοητευμένος με το γεγονός ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δίνει περισσότερη αξία στο κέρδος παρά στην αλήθεια. Αποφάσισα να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Facebook. Γνωρίζω ότι πολλοί θα πείτε: ”ποιος νοιάζεται;”, αλλά θα κοιμηθώ καλύτερα το βράδυ».

Ωστόσο, ο Χάμιλ μάλλον παραβλέπει το γεγονός ότι το Facebook έχει περισσότερες από μια εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης φωτογραφιών ανήκει στην τεχνολογική εταιρεία του Ζούκερμπεργκ, όμως ο ηθοποιός φαίνεται πως το έχει ξεχάσει καθώς διατηρεί ακόμα το προφίλ του στο Instagram. Μάλιστα, έκανε δυο αναρτήσεις από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι διαγράφει το Facebook. 

Ο Χάμιλ δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που κατακρίνει το Facebook για την πολιτική ελέγχου περιεχομένου των διαφημίσεων. Πρόσφατα και ο κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν «επιτέθηκε» στην τεχνολογική εταιρεία και σχολίασε τα επιχειρηματικά βήματα του Ζούκερμπεργκ. 

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πολιτικοί θα απαλλάσονταν από τις πολιτικές ελέγχου που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι διαφημίσεις να παραπληροφορούν. 

Πηγή: Business Insider