Μασκ: «Παγώνει» προσωρινά η συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για το Twitter

Λόγω λεπτομερειών για spam και ψεύτικους λογαριασμούς.
via Associated Press

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Παρασκευή ότι η 44 δισ. δολαρίων συμφωνία για το Twitter «παγώνει» προσωρινά, επικαλούμενος λεπτομέρειες που αναμένονται για spam και ψεύτικους λογαριασμούς.

«Η συμφωνία για το Twitter “παγώνει” προσωρινά εν αναμονή λεπτομερειών προς υποστήριξη υπολογισμών πως spam/fake λογαριασμοί αποτελούν όντως κάτω από το 5% των χρηστών» δήλωσε σε tweet του.

Η μετοχή της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης έπεσαν κατά 20% (premarket trading), ενώ το Twitter δεν προέβη άμεσα σε σχόλια.

Ο ίδιος ο Μασκ πάντως δήλωσε ότι «παραμένει προσηλωμένος» στην εξαγορά, με τη μετοχή να περιορίζει κάπως τις απώλειές της.

Η εταιρεία είχε υπολογίσει νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αποτελούσαν κάτω από το 5% της αξιοποιήσιμων οικονομικά ημερήσιων ενεργών χρηστών κατά το πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, ανέφερε πως είναι αντιμέτωπη με διάφορους κινδύνους μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τον Μασκ, περιλαμβανομένου του αν οι διαφημιστές θα συνέχισαν να δαπανούν χρήματα στο Twitter.

O Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε πει πως μια από τις προτεραιότητές του θα ήταν η απομάκρυνση των «spam bots» από την πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Popular in the Community