22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
07/09/2020 14:22 EEST

Μάσκα LED που «χαμογελάει» ή «μιλάει» μαζί με αυτόν που τη φοράει

Η JabberMask επιτρέπει περισσότερη εκφραστικότητα στην εποχή του κορονοϊού.

Kickstarter
.

Δεδομένης της κατάστασης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, εύκολα κατανοεί κανείς πως οι μάσκες είναι εδώ για να μείνουν (τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα), οπότε πολλοί σπεύδουν να το αξιοποιήσουν αυτό- όπως και οι δημιουργοί της JabberMask, μιας μάσκας η οποία ενεργοποιείται με τη φωνή και διαθέτει LEDs που κινούνται σαν στόμα παράλληλα με την ομιλία- ή χαμογελάει, ή προβάλλει emojis.

 

Kickstarter
.
 

Δημιουργός της, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Atlas, είναι ένας game designer, ο Τάιλερ Γκλέιελ. Η JabberMask έχει ένα πλέγμα από RGB LEDs μπροστά, και εκεί προβάλλονται διαφορετικά μηνύματα- από emojis, καρδιές, μεμονωμένες λέξεις όπως “ΟΚ” ή “ΝΟ” κ.α. Για να προβληθεί ένα χαμόγελο, ο χρήστης αρκεί να κάνει έναν ήχο με τα χείλη του. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό της χαρακτηριστικό είναι πως μπορεί να «πιάνει» τη φωνή του χρήστη και να κινεί ένα εικονικό στόμα ταυτόχρονα με την ομιλία. Επίσης, για τους προστατευτικούς σκοπούς, λειτουργεί ακριβώς όπως μια κανονική βαμβακερή μάσκα- και το επίμαχο προστατευτικό κομμάτι είναι βαμβακερό και μπορεί να αφαιρεθεί από τα ηλεκτρονικά τμήματα και να πλυθεί. Υπάρχουν τρία μοντέλα, το JabberMask Lite, με 6x6 LED και τέσσερις μπαταρίες ΑΑΑΑ, το JabberMask Deluxe (8x8) με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και το JabberMask Pro, που έχει και emoji και ελέγχεται μέσω εφαρμογής Android και iOS.

 

 

Ο Γκλέιελ συγκεντρώνει χρηματοδότηση για τη JabberMask μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter, με τα pledges να αρχίζουν στα 29 δολάρια για το Lite, και να ακολουθούν 49 για τη Deluxe και 69 για την Pro. Η διάθεση αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο του 2021.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post