Βίντεο από Εξάρχεια: Το απίστευτο σπριντ 100 μέτρων ματατζή και το ξύλο

θα προστεθεί στο υλικό που θα εξετάσουν οι Αρχές, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας.

Νέο βίντεο από τα επεισόδια της 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια ήρθε χθες, Τετάρτη, στο φως της δημοσιότητας, από το λογαριασμό Perseus999 στο Youtube.

Άντρας των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτυση, εμφανίζεται να κάνει… σπριντ περίπου 100 μέτρων, να περνάει από την πλατεία Εξαρχείων και να κυνηγάει νεαρό μέσα σε πλήθος κόσμου. Αφού τον ρίχνει κάτω και ενώ τον έχει ήδη ακινητοποιήσει, αρχίζει να τον χτυπάει κατ’ εξακολούθηση με γκλομπ. Στη συνέχεια, έρχεται και δεύτερος άντρας των ΜΑΤ, ο οποίος χτυπάει και αυτός με γκλομπ τον νεαρό και τον κλωτσάει.

Ο νεαρός τελικά συνελήφθη, ενώ το βίντεο πιθανότατα θα προστεθεί στο υλικό που θα εξετάσουν οι Αρχές, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκέμβρη συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα από την αρμόδια Ανακρίτρια. Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της γενικευμένης αστυνομικής καταστολής και ότι δεν είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικές ύλες.

Δημοφιλή