Μάθιου Πέρι: Νέα έρευνα από τις αρχές για τον θάνατο του - Αναζητούν πώς βρήκε την κεταμίνη

Η αστυνομία του Λος Άντζελες και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών ερευνούν ποιος του προμήθευσε το φάρμακο και υπό ποιες συνθήκες.
FILE - Matthew Perry arrives at the GQ Men of the Year Party on Thursday, (Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File)
FILE - Matthew Perry arrives at the GQ Men of the Year Party on Thursday, (Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File)
via Associated Press

Έξι μήνες μετά το επίσημο πόρισμα ότι ο θάνατος του Μάθιου Πέρι οφείλεται σε «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ξεκίνησαν κοινή έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν πώς ο δημοφιλής πρωταγωνιστής της σειράς «Τα Φιλαράκια» βρήκε το συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών, στις 28 Οκτωβρίου 2023. Βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Pacific Palisades του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Λος Άντζελες, στο στομάχι του βρέθηκαν ίχνη κεταμίνης, η οποία μερικές φορές χορηγείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Ωστόσο, τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του που εντοπίστηκαν κατά τη νεκροψία ήταν παρόμοια με τα επίπεδα ενός ασθενούς ο οποίος βρίσκεται υπό γενική αναισθησία.

«Με τα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος του, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οφείλονται τόσο στην υπερδιέγερση του καρδιαγγειακού συστήματος όσο και στην αναπνευστική καταστολή», ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση.

Στη νεκροψία αναφέρονται επίσης, ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του, ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσο και η βουπρενορφίνη, φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, θέμα για το οποίο ο Πέρι είχε μιλήσει τόσο σε συνεντεύξεις του όσο και στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν το 2022.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Μάθιου Πέρι υποβαλλόταν σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για το άγχος και την κατάθλιψη. Η τελευταία επίσημη λήψη είχε γίνει μιάμιση εβδομάδα πριν, που σημαίνει ότι η κεταμίνη που εντοπίστηκε στον οργανισμό του κατά την νεκροψία δεν ήταν από τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από Guardian

Δημοφιλή