ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/05/2018 13:45 EEST | Updated 27/05/2018 13:52 EEST

Μαξίμου: Η άγνοια του κ. Μητσοτάκη είναι ανατριχιαστική. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας

DANIEL MIHAILESCU via Getty Images

Εντυπωσίασε το Μαξίμου η άγνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την δολοφονία Λαμπράκη, αλλά και η αδυναμία του να διαπιστώσει «παρακρατικές» ομοιότητες ανάμεσα στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την φονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του κάνει μαθήματα σύγχρονης ιστορίας στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ (σε συνέντευξή του στον «Σκάι») είπε ότι ο ίδιος που έχει πολύ καλή γνώση της Ιστορίας, δυσκολεύτηκε να καταλάβει τι εννοούσε η Κουμουνδούρου που συνέκρινε την επίθεση στον Γ. Μουτάρη με την δολοφονία Λαμπράκη στην οποία είχε χρησιμοποιηθεί τρίκυκλο. «Σκεφτείτε τώρα σε ένα νέο παιδί που ψηφίζει για πρώτη φορά, αν λένε κάτι όλα αυτά», σχολίασε.

«Το αντικοινωνικό μένος του Κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε», απάντησε το Μαξίμου και με εμφανώς ειρωνική πρόθεση πρόσθεσε: «αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γρ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γρ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».