Μήνυση στον Ελον Μασκ και διεκδίκηση αποζημίωσης 258 εκατ. δολάρια για κομπίνα με το Dogecoin

Επενδυτής κατηγορεί το αφεντικό της Tesla για απάτη με τη μέθοδο της πυραμίδας.
Dado Ruvic via Reuters

Ο Ελον Μασκ μηνύθηκε για 258 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη από έναν επενδυτή Dogecoin, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έχει στήσει ένα σύστημα «πυραμίδας» για την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος.

Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο ενάγων Κιθ Τζόνσον Keith κατηγόρησε τον Musk, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού SpaceX για απάτη, επειδή διαφήμιζαν το Dogecoin και αύξησαν την τιμή του ενώ στη συνέχεια άφησαν την τιμή να πέσει. Ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX.

Dado Ruvic via Reuters

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία ακόμη, παρόλα αυτά προώθησαν το Dogecoin για να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του», ανέφερε η καταγγελία. «Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το Σχέδιο Πυραμίδας Dogecoin για κέρδος, δημοσιότητα και διασκέδαση».

SOPA Images via Getty Images

Η καταγγελία συμπεριλαμβάνει, επίσης, σχόλια από τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μπιλ Γκέιτ και άλλους που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Ο Τζόνσον ζητά αποζημίωση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, και θέλει να τριπλασιαστεί.

Dado Ruvic via Reuters

Θέλει επίσης να εμποδίσει τον Μασκ και τις εταιρείες του να προωθήσουν το Dogecoin, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο Dogecoin είναι τζόγος.

Η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 είπε ότι είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin και για μικρό χρονικό διάστημα το αποδεχόταν ως πληρωμή για τα οχήματά της.

Δημοφιλή