ΔΙΕΘΝΕΣ
02/02/2021 11:03 EET | Updated 02/02/2021 11:10 EET

Μέριλιν Μάνσον: Τέλος από τη δισκογραφική μετά τις κατηγορίες για βιασμό από 5 γυναίκες

Η Loma Vista Recordings ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία με τον τραγουδιστή.

John Shearer via Getty Images
Ο Μέριλιν Μάνσον με την πρώην σύντροφο του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία τον κατήγγειλε στa social media ότι την κακοποιούσε επί σειρά ετών. 

Η δισκογραφική εταιρεία του Μέριλιν Μάνσον ανακοίνωσε μέσω του The Hollywood Reporter ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί του μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό και κακοποίηση τουλάχιστον από πέντε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία υποστηρίζει ότι υπέστη «φρικτή κακοποίηση επί σειρά ετών».

Σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της HuffPost, η 33 ετών Γουντ είχε σχέση με τον 52 ετών Μάνσον από το 2006 μέχρι το 2011 με διακοπές και επανασυνδέσεις. Το 2010 αρραβωνιάστηκαν, αλλά σύντομα χώρισαν. Η ηθοποιός έκανε την καταγγελία στο Instagram, σχεδόν ταυτόχρονα με άλλες τέσσερις γυναίκες.

«Το όνομα αυτού που με κακοποιούσε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός στον κόσμο ως Μέριλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να με αποπλανά όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε φρικτά επί σειρά ετών. Υπέστην πλύση εγκεφάλου και με χειραγώγησε ώστε να υποταχθώ», έγραψε η Γουντ.

Το 2018, η ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της σειράς «Westworld», είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, περιγράφοντας τον Γολγοθά που βίωσε ως θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας. Στο Κογκρέσο, είχε πει ότι είχε βιαστεί επανειλημμένως.

Η δισκογραφική εταιρεία του Μάνσον, Loma Vista Recordings, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στον απόηχο των «δυσάρεστων ισχυρισμών» από την Γουντ και από άλλες γυναίκες, η εταιρεία «θα σταματήσει την προώθηση του τελευταίο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2020», όπως και κάθε συνεργασία μαζί του στο μέλλον. 

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Μάνσον έγραψε ότι οι ερωτικές του σχέσεις υπήρξαν πάντα συναινετικές.

«Οι ιδιωτικές μου σχέσεις υπήρξαν ανέκαθεν συναινετικές με συντρόφους που είχαν την ίδια νοοτροπία με εμένα. Ανεξαρτήτως από το πώς και γιατί άλλες επιλέγουν τώρα να παρουσιάσουν στρεβλά το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια», έγραψε ο Μάνσον.

Ο τραγουδοποιός είναι γνωστός για την γκοθ εμφάνισή του και το έντονο μακιγιάζ του. Μεταξύ των επιτυχιών του είναι τα τραγούδια The Dope Show και Personal Jesus. 

Ακόμη τέσσερις γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είχαν ερωτική σχέση με τον τραγουδιστή, τον κατηγόρησαν την ίδια μέρα, 1η Φεβρουρίου για χειραγώγηση, παρενόχληση, κακοποίηση και απειλές.

Η μία εξ αυτών, η σχέση της οποίας ξεκίνησε το 2015, κατήγγειλε επίσης περιστατικά βιασμών.

Οι γυναίκες, που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, πολλές εκ των οποίων είναι πρώην θαυμάστριες του Μέριλιν Μάνσον, περιγράφουν μια προσωπικότητα σαγηνευτική, που μπορούσε να χειραγωγήσει τον άλλο, ικανή να τις απειλήσει με θάνατο ή να τις αναγκάσει να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Κάποια από τα φερόμενα θύματα υποστηρίζουν ότι υποφέρουν πλέον από μετα-τραυματικό στρες.

«Δεν θέλω να ζω πλέον με τον φόβο των αντιποίνων, του διασυρμού και του εκβιασμού», έγραψε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ.