ΔΙΕΘΝΕΣ
02/02/2021 09:54 EET | Updated 02/02/2021 10:00 EET

Μιανμάρ: Τραβάει βίντεο με ασκήσεις αεροβικής και πίσω της εκτυλίσσεται το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Άθελά της κατέγραψε τα πρώρα κρίσιμα λεπτά που οι πραξικοπηματίες καταλάβουν τη Βουλή-Φυσικά έγινε viral.

facebook/Khing Hnin Wai

Σε viral αναδείχθηκε το βίντεο μιας δασκάλα αεροβικής που άθελά της ενώ κατέγραφε ανυποψίαστη μπροστά κάμερα, ασκήσεις αεροβικής γυμναστικής για τους μαθητές στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μιανμάρ, ακριβώς από πίσω της εκτυλίσσονταν τα πρώτα λεπτά του πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στη χώρα. 

Στο υλικό που κατέγραψε η κάμερα, βλέπουμε την γυμνάστρια, Khing Hnin Wai στο κέντρο της πρωτεύουσας, Νέπιντο κοντά το παλάτι να κάνει επίδειξη ασκήσεων. Αυτό που αγνοούσε όμως, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είναι πως όσο έκανε τη δουλειά της, πίσω της μαύρα SUV στα οποία επέβαιναν πραξικοπηματίες πλησίαζαν τα σημεία ελέγχου προκειμένου στη συνέχεια να προσεγγίσουν τη Βουλή. 

Μάλιστα, σαν να ήταν όλα σκηνοθετημένα στην εντέλεια, τη στιγμή που η μουσική γίνεται πιο έντονη, εμφανίζονται και τα SUV.

 

H γυναίκα δεν φαίνεται να έχει ιδέα τι συμβαίνει πίσω της και συνεχίζει κανονικά με την επίδειξη των ασκήσεων καθώς τα αυτοκίνητα συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι που σταματούν και άνδρες βγαίνουν από αυτά, ορμούν και παραβιάζουν τα οδοφράγματα για να περάσουν.

Η γυμνάστρια ανάρτησε το βίντεο και το έκανε και μια δεύτερη φορά, απαντώντας σε όσους μπορεί να αμφισβητούσαν τη γνησιότητά του,  τονίζοντας πως είναι αληθινό και πως έχει γυρίσει πολλά βίντεο στην τοποθεσία αυτή πριν το τελευταίο καιρό. Σίγουρα το τελευταίο ήταν όμως το πιο ενδιαφέρον. 

Πολλοί στο διαδίκτυο σχολίασαν το βίντεο κάνοντας συγκρίσεις με την δυστοπική τηλεοπτική εκπομπή Black Mirror ή υποστήριζαν πως το όλο γεγονός αξίζει να σχολιαστεί από τον ιδιοσυγκρασιακό φιλόσοφο Σλάβο Ζίζεκ.

 

Reddit
Reddit

 

Στο μεταξύ χρήστες του Reddit -και όχι μόνο- έχουν απομονώσει την εικόνα της γυναίκας και έχουν προσθέσει στο backround  εικόνες από άλλες ιστορικές στιγμές και γεγονότα όπως η συντριβή του γερμανικού επιβατικού αερόπλοιου το 1937, ευρέως γνωστή ως η Καταστροφή του Χίντενμπουργκ ή ”έντυσαν” εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο με τη μουσική που ακούγεται στο βίντεο όσο κάνει επίδειξη των ασκήσεων. 

Το βίντεο δεν πέρασε ασχολίαστο ούτε από τους χρήστες του Twitter με κάποιους να κάνουν λόγο για ”επαναστατική γυμναστική”.