Μέσα στο εγκαταλελειμμένο νησί της Disney World που έκλεισε μυστηριωδώς πριν από 20 χρόνια

Τι βρήκαν εκεί οι διάφοροι εξερευνητές.

Αν κοιτούσατε ποτέ τον επίσημο χάρτη της Disney World θα βλέπατε μια τεράστια έκταση από πράσινο στην λίμνη Μπέι.

Το μυστηριώδες πράσινο νησί δεν έχει κάποια πινακίδα ούτε έναν εμφανή τρόπο πρόσβασης σε αυτό για τους ανθρώπους, ωστόσο υπάρχει και βρίσκεται ανατολικά του Magic Kingdom στην Φλόριντα.

Πριν από δύο δεκαετίες, το νησί ήταν μέρος του κύριου πάρκου και ονομαζόταν Discovery Island . Τώρα αποτελεί ένα από τα δύο πάρκα του Walt Disney World που έχουν κλείσει για πάντα μαζί με το River County.

Το νησί αγοράστηκε το 1965 από την Disney ως μέρος μιας μεγαλύτερης αγοράς γης, όταν το Walt Disney World ήταν απλά μια ιδέα. Όταν αγοράστηκε το 1974, πήρε το όνομα Treasure Island, βασισμένο σε ταινία της Disney με το ίδιο όνομα.

Το νησί, το οποίο εκκενώθηκε τον Απρίλιο του 1999, δεν είναι πλέον προσβάσιμο για το προσωπικό ή τους επισκέπτες. Αυτό όμως δεν έχει σταματήσει τους διάφορους εξερευνητές και ενδιαφερόμενους Youtubers να πηγαίνουν στο νησί για να ανακαλύψουν τι έχει απομείνει.

Τα πτηνά και τα ζώα στο Discovery Island

Το 1976 μετονομάστηκε σε νησί Discovery και το 1978 μετατράπηκε σε ζωολογικό πάρκο με ζώα και πουλιά που βρίσκονταν στο νησί.

Η Disney διαφήμιζε το νησί ως μια εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες που ήθελαν ένα διάλειμμα από τα πολυάσχολα πάρκα και τα αξιοθέατα για να δουν εξωτικά πουλιά και λουλούδια. Το νησί ήταν γνωστό για την εκτροφή σπάνιων πτηνών. Υπήρχαν 150 διαφορετικά πτηνά αλλά και άλλα ζώα όπως λεμούριοι και χελώνες Γκαλαπάγκος.

Το 1998, άνοιξε το Animal Kingdom, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι επισκέπτες να έρχονται στο νησί, το οποίο ήταν προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Τα πτηνά μεταφέρθηκαν στο νέο κήπο και το νησί εγκαταλείφθηκε.

Άνθρωποι μπαίνουν «κρυφά» στο νησί

Για χρόνια κανείς δεν ασχολιόταν με το νησί και ενώ επιτρέπεται σε τουρίστες να νοικιάζουν βάρκες και να πηγαίνουν στο νησί, απαγορεύεται να πλησιάζουν περισσότερο από 125 μέτρα.

Το νησί εν τέλη αφέθηκε στο έλεος της φύσης και σύντομα γέμισε με φυτά ενώ τα κτίρια άρχισαν να πέφτουν.

Το 2009, ο Σέιν Περέζ, ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε το νησί μαζί με φίλους, επηρεασμένος από τις φήμες που κυκλοφορούσαν.

Η ομάδα μοιράστηκε φωτογραφίες και από όσα ανακάλυψαν , όπως φίδια σε βάζα, φωτογραφίες του προσωπικού που ήταν εγκαταλειμμένες στα γραφεία τους και διάφορα ιατρικά εφόδια.

Το νοσοκομείο ζώων

Ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στο νησί ήταν το νοσοκομείο ζώων το οποίο λειτουργούσε και ως έδρα του νησιού.

Όταν ο Youtuber Ματ Σόνσα επισκέφθηκε το νησί, τα φάρμακα και οι προμήθειες βρίσκονταν ακόμα στο ντουλάπι.

Άλλα κτίρια του νησιού αποδείχτηκαν λιγότερα ανθεκτικά, με τα τοιχώματα και τις οροφές να έχουν πέσει.

Γιατί έκλεισε το Discovery Island

Υπάρχουν πολλές φήμες για τους λόγους που μπορεί να έκλεισε το νησί ωστόσο η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι συνέβη λόγω της ρύπανσης από τα καθημερινά πυροτεχνήματα και από τις βάρκες και τα σκάφη που επισκέπτονταν το νησί ή από θανατηφόρο βακτήριο που οδήγησε σε θανάτους την δεκαετία του ’80.

Μια άλλη θεωρία κάνει λόγο για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από χρόνια, όταν αμοιβάδα εισήλθε στο σώμα ενός παιδιού, μέσα από την μύτη του και επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Το περιστατικό ωστόσο δεν συνδέθηκε με το κλείσιμο του πάρκου.

Η Disney δεν δήλωσε ποτέ επίσημα γιατί έκλεισε το Discovery Island αλλά το νέο θεαματικό πάρκο, το Animal Kingdom και το υψηλό κόστος αναφέρθηκαν ως αιτίες.

Ενώ το νησί παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή αποτελούν την μόνη ανάμνηση από το ξεχασμένο πάρκο.

Πηγή: Mirror