Μυστικά για να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας χωρίς να ξοδέψουμε ένα ευρώ

Κι όμως, μπορούμε, και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα.
.
.

Καθώς η κρίση του Covid – 19 έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση πολλών από εμάς, τα ψώνια για να δημιουργήσουμε μια νέα ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή ντουλάπα μπορεί να είναι ένα έξοδο άσκοπο.

Ανεξάρτητα από άλλους λόγους για μείωση των αγορών, η επιδιόρθωση και η ανανέωση των ρούχων που έχουμε αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς επίσης είναι και μια φιλική κίνηση προς το περιβάλλον.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε μερικούς αγαπημένους τρόπους αναβίωσης των ρούχων μας καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν με στυλ.

.
.

Ας «διορθώσουμε» την ντουλάπα μας

Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανανέωση είναι η κατηγοριοποίηση των ρούχων μας.


Ρούχα που έχουν υποστεί ζημιά και δεν μπορούν να επισκευαστούν μπορούν ενδεχομένως να κοπούν σε κουρέλια καθαρισμού ή να απορριφθούν εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Ας εξασκηθούμε στη διαχείριση του χρόνου

Ας δώσουμε στον εαυτό μας άφθονο χρόνο για να οργανωθούμε: Να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε εκ των προτέρων.

Ενα ήσυχο βράδυ το Netflixing μπορεί να προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να ασχοληθούμε με πολλά ρούχα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σοβαρές επισκευές.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία στο χέρι, όπως βελόνες και νήματα, κουμπιά, ψαλίδι υφάσματος, ψαλίδι ραψίματος και ένα σίδερο.

.
.

Ας μάθουμε τα βασικά για το ράψιμο

Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να εξοικειωθούμε με μερικές βασικές δεξιότητες ραπτικής. Το να ράψουμε κουμπιά εκεί που λείπουν είναι ένας απλός τρόπος για να παραταθεί η ζωή των ρούχων που καθίστανται άχρηστα από την απώλεια των εν λόγω κουμπιών και μια χαριτωμένη αφορμή για να απολαύσουμε την γκαρνταρόμπα μας με την προσθήκη καινοτομιών.

.
.

Ας παίξουμε τα τα μπαλώματα

Δεν είναι μόνο διασκεδαστικά και κομψά, αλλά επίσης πρακτικά.

Τα μπαλώματα διατίθενται σε μια ατελείωτη ποικιλία σχεδίων καθώς και σε επιλογές προσκόλλησης: η με σίδερο ή με ράψιμο.

Μας αρέσει η εμφάνιση ενός τζιν μπουφάν που είναι διακοσμημένη με μια πληθώρα από μπαλώματα. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουμε τίποτα καινούργιο. Απλά, να κόψουμε ύφασμα από τα ρούχα που πρόκειται να πετάξουμε ή από άλλα κομμάτια υφάσματος που είναι σε αχρηστία στο σπίτι.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ένα σταθερό χέρι και οι σωστές μετρήσεις. Και να θυμόμαστε πάντα: Γρήγορο στρίφωμα θα αποτρέψει το ξετύλιγμα.


Ας διατηρήσουμε τα παπούτσια μας σε καλή κατάσταση κι ας μην αφήσουμε λεκέδες. Εάν τα αγαπημένα μας παπούτσια είναι ακριβά αλλά φθαρμένα, ας τα φροντίσουμε με έναν καλό καθαρισμό ώστε όταν τα ξαναφορέσουμε να είναι σχεδόν ολοκαίνουργια.

.
.

Ας πειραματιστούμε με ένα φουλάρι

Ένα καλοκαιρινό φουλάρι είναι ένας εύκολος τρόπος να ανανεωθούμε. Μας αρέσει να δένουμε ένα μεταξωτό μαντήλι γύρω από τις λαβές της τσάντας μας, ή τριγύρω από την αλογουουρά μας; Δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε.Θα δούμε πώς θα αλλάξει η διάθεσή μας αμέσως.

ΠΗΓΗ: HuffPost CA