Μυτιλήνη: Ελεύθερος 92χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια ανήλικης

Λόγω παραγραφής του αδικήματος. Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.
stonisi.gr

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση με ασέλγεια ανήλικης, έφτασε στο Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, καθώς 92χρονος (σήμερα) άνδρας κατηγορείται για ασέλγεια ανήλικης, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου του 2013 στη Μυτιλήνη.

Ο 92χρονος –σήμερα– άνδρας, λοιπόν, αφέθηκε ελεύθερος, λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Όπως διευκρινίζεται, οι πράξεις του περιγράφηκαν αναλυτικά κατά την ακροαματική διαδικασία από τη μητέρα και τη γιαγιά του κοριτσιού. Το ίδιο το κορίτσι, επίσης, ανακάλεσε μπροστά σε ψυχίατρο τα όσα βίωσε, για τα οποία αρχικά ένιωθε ενοχές.

Το σκεπτικό της απόφασης

Πληροφορίες του stonisi.gr σημειώνουν πως το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους, το πρωί της Τετάρτης (20/09), τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν πείραξε τρίχα από τα μαλλιά της.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, με την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη Χίο, και η ποινή της αποπλάνησης και της ασέλγειας την οποία τέλεσε έχει πια παραγραφεί.

Δεν υπήρχε Πολιτική Αγωγή στη δίκη

Στη δίκη δεν υπήρχε Πολιτική Αγωγή και δεν μπορούσαν να γίνουν ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου ή στον μαιευτήρα που ανέφερε ότι κατά την εξέταση του 12χρονου δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού, παρά μόνο διαπίστωσε ότι το παιδί δεν μιλούσε, σαν να είναι σε απάθεια.

Η εξέταση της ψυχιάτρου όμως, για την καλή αντίληψη του παιδιού και τα όσα διηγήθηκε έπεισαν την Εισαγγελέα που πρότεινε να παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει.

Σημειώνεται, ότι ο ηλικιωμένος είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό ένοχος και για αποπλάνηση ανηλίκου και για βιασμό με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης σε αναστολή μέχρι την Έφεση.

Δημοφιλή