Γυναίκα στο Βόλο δημιούργησε 76 ψεύτικα προφίλ στο instagram για να εκδικηθεί τον πρώην της

Η απόφαση του δικαστηρίου.
via Associated Press

Σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε μία 38χρονη γυναίκα στον Βόλο, η οποία είχε φτιάξει συνολικά πάνω από 100 ψεύτικα προφίλ σε Instagram και Facebook με σκοπό να εκδικηθεί τον πρώην σύντροφό της και άλλες δύο γυναίκες.

Η 38χρονη γυναίκα μετά τον χωρισμό με τον πρώην σύντροφό της είχε δημιουργήσει 76 ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, στα οποία χρησιμοποιούσε το όνομα και τις φωτογραφίες του πρώην της και 56 ακόμα ψεύτικα προφίλ δύο γυναικών που πίστευε ότι είχαν σχέση με τον πρώην σύντροφό της.

Στα εν λόγω προφίλ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thenewspaper.gr, ο νεαρός άνδρας εμφανιζόταν να ζητά συντρόφους επί πληρωμή ή να προσφέρει ο ίδιος σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή ή να στέλνει συκοφαντικά και υβριστικά μηνύματα σε άλλα πρόσωπα.

Η 38χρονη για να τον εκδικηθεί, είχε αρχίσει να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ από το 2020, με τον νεαρό άνδρα να μην επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον της επειδή είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και φοβόταν το σκάνδαλο. Όταν όμως η 38χρονη άρχισε να φτιάχνει ψεύτικους λογαριασμούς άλλων δύο γυναικών, που θεωρούσε ότι είχαν σχέση με τον πρώην σύντροφό της, η υπόθεση κατάληξε στα δικαστήρια.

Μάλιστα, η 38χρονη είχε δημιουργήσει 50 ψεύτικα προφίλ με το όνομα μίας 27χρονης, την οποία παρουσίαζε ως συνοδό πολυτελείας, ενώ εις βάρος μιας 34χρονης είχε δημιουργήσει 6 ψεύτικους λογαριασμούς, με το ίδιο περιεχόμενο.

Η 38χρονη κρίθηκε χθες ένοχη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε χρησιμοποίηση, μετάδοση, διάδοση, διάθεση, ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή και κατά εξακολούθηση και ηθικής αυτουργίας σε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.