ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2018 15:32 EET

Μετρ… στις απάτες μαζί με μεσίτρια εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες για εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στην Αττική εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Αρχηγός φέρεται ένας… μετρ στις απάτες με «βιογραφικό» που ξεκινά από το 1985, ο οποίος μαζί με μία μεσίτρια πουλούσε σπίτια που τα είχε δει μόνο σε φωτογραφίες. Συγκεκριμένα το κύκλωμα φωτογράφιζε σπίτια και τα πρόβαλε στους υποψήφιους αγοραστές ως μεγάλες ευκαιρίες. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόντουσαν ότι πολλά από τα θύματα ήταν εύπιστα, έπαιρναν προκαταβολές και εξαφανιζόντουσαν.

Με τον τρόπο αυτόν είχαν αποκομίσει κέρδος ύψους 208.000 ευρώ. Τα περισσότερα από τα φωτογραφούμενα σπίτια ήταν στην Κυψέλη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της 23ης Νοεμβρίου 2018, έξι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος.

Αναλυτικότερα, το κύκλωμα από τις αρχές του 2018 προέβαινε σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά. Επίσης, διακινούσαν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές, ενώ νομιμοποιούσαν το οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει εννιά απάτες, με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, 11 απόπειρες απάτης, με προσδωκόμενο όφελος 5.820.000 ευρώ και 10 περιπτώσεις διακίνησης πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών, με οικονομικό όφελος 408.640 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των -50.000- ευρώ), τοπογραφικά διαγράμματα, φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.