Μητσοτάκης: Οι αλλαγές θα προχωρήσουν ταχύτατα, δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση

Η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
Eurokinissi

Ο νικητής των εκλογών, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του για το εκλογικό αποτέλεσμα ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους. «Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι με αυτήν τους τη επιλογή οι πολίτες «έκλεισαν οριστικά έναν κύκλο τοξικότητας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εκλογών σημαίνει αυξημένη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσει. Υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπόσχομαι θαύματα», δεσμεύθηκε ότι «θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά. Θα πολεμήσω κάθε στάση που περιφρονεί την κοινωνία».

Ο νικητής των εκλογών αγκαλιάζει τα μέλη της οικογένειας του
Ο νικητής των εκλογών αγκαλιάζει τα μέλη της οικογένειας του
Eurokinissi

Στη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους που έχει για την πορεία της χώρας όπως για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, τη μείωση των ανισοτήτων, τη δημιουργία μίας ισχυρής Ελλάδας που θα είναι στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης.

«Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Θα επιδιώξω ευρύτερες συναινέσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μίλησε για μεγάλες αλλαγές που θα προχωρήσουν ταχύτατα καθώς αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού. Όπως είπε, θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και υπογράμμισε ότι οι πιο αδύναμοι θα δουν το κράτος δίπλα τους.

Προς το τέλος της δήλωσης του ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πιο προσωπικό χρώμα, καθώς όπως είπε, όταν ξεκινούσε πριν από περίπου 20 χρόνια, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είναι για δεύτερη φορά εκλεγμένος πρωθυπουργός μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ συμπλήρωσε ότι μαθαίνει από τα λάθη του. Τελειώνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως το ειπε προς τα μέλη της οικογένειας του, την σύζυγο του Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά.

«Σήμερα θα χαρούμε λίγο, όμως από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας έτσι το στίγμα για σκληρή δουλειά και έκλεισε τη δήλωση του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα».

Η σύζυγός και τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον παρακολουθούν στη δήλωση του ως νέος πρωθυπουργός
Η σύζυγός και τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον παρακολουθούν στη δήλωση του ως νέος πρωθυπουργός
Eurokinissi

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Με το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και δίχασαν την κοινωνία, εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου.

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους.

Ενώ και εγώ προσωπικά νιώθω τώρα βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω, όμως, ότι θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά. Χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά.

Είμαστε, εξάλλου, απέναντι στα προβλήματα και δίπλα σε όλους τους πολίτες. Όσο σημασία, λοιπόν, αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της νέας διακυβέρνησης, άλλο τόσο θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και πρέπει να είναι υψηλοί, σε μια δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες. Με καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία. Με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος. Και μία ισχυρή πατρίδα, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη.

Από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη.

Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Γι’ αυτό και θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μάς έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, θα προχωρήσουν με ταχύτητα, καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή τού ελληνικού λαού. Και θα την τιμήσω στο ακέραιο

Απευθύνομαι και σε όσους συμπολίτες μας σήμερα δεν μας ψήφισαν, αλλά και σε όσους δυστυχώς δεν έπραξαν το καθήκον τους, αυξάνοντας σημαντικά την αποχή σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, για να τους υποσχεθώ ακόμα μια φορά ότι θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες, ιδίως οι πιο αδύναμοι, πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να κλείσω με μία πιο προσωπική αναφορά. Όταν, πριν από 20 χρόνια, έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας να έχω αυτή την μεγάλη τιμή, αυτή την μεγάλη ευθύνη, εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος Πρωθυπουργός, και μάλιστα με μία ισχυρή εντολή.

Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω ως εδώ, προσπαθώντας συνέχεια να γίνομαι καλύτερος και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει, όμως, χωρίς τους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Όμως το μεγάλο «ευχαριστώ» το οφείλω στην οικογένειά μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο, ώστε να μπορώ να ακολουθώ όσο μπορώ τους στίχους τού ποιητή: να ονειρεύεσαι μπορείς, χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων. Και κυρίως με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου.

Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας. Από αύριο πρωί, όμως, σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα, μία πατρίδα με περισσότερη ευημερία, με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους.

Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα.»

Δημοφιλή