Μητσοτάκης: Η 3η Δεκεμβρίου 2020 θα βρει την Ελλάδα με απολογισμό έργου για τα άτομα με αναπηρία

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κυβερνητική αλλά και προσωπική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Κ.Μητσοτάκης σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Υποδεχόμαστε την 3η Δεκεμβρίου με την ελπίδα και την πίστη ότι κάποτε θα πάψει να αποτελεί ξεχωριστή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Και ότι οι πολίτες με αναπηρία θα ζουν, πλέον, με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα όλων μας: Θα μετακινούνται άνετα, θα σπουδάζουν ανεμπόδιστα και θα εργάζονται χωρίς διακρίσεις, μετέχοντας ισότιμα στην κοινωνική δράση κάθε ημέρα του χρόνου.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα. Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική τεχνική επιτροπή που θα οδηγήσει σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με βάση τις ανάγκες, αλλά και τις επιλογές αυτών των συμπολιτών μας. Πρόκειται για καθήκον της Πολιτείας και χρέος προς τον Πολιτισμό μας. Όσο για μένα, αποτελεί φόρο τιμής στην Μαρίκα Μητσοτάκη που πρώτη έθεσε στο δημόσιο διάλογο -με θάρρος και κόστος, τότε- τα ζητήματα της αναπηρίας.

Η 3η Δεκεμβρίου 2020 δεν πρέπει να βρει την Ελλάδα και πάλι καθηλωμένη σε λόγια συμπαράστασης. Αλλά με απολογισμό έργου και αποτελέσματος. Και αυτό θα γίνει!»

Δημοφιλή