Μητσοτάκης: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι μια συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, που ικανοποιεί και τις δύο χώρες.
.
.
Eurokinissi

Η συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, ικανοποιεί και τις δύο χώρες και αναγνωρίζει όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις θαλάσσιες ζώνες τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την ΑΟΖ

Ο χάρτης οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

«Η επίσκεψή μου στην ακριτική Χάλκη, στη Δωδεκάνησο, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, υπογράψαμε με την φίλη Αίγυπτο συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μας. Χρειάστηκαν 15 χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους. Μία συμφωνία καθ′ όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες. Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο» τόνισε ο κ . Μητσοτάκης.

«Με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο» κατέληξε.

Δημοφιλή