Μητσοτάκης σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Ινδία: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Κάλεσμα του Πρωθυπουργού σε ινδικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Βομβάη, απηύθυνε κάλεσμα σε ινδικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Βομβάη, απηύθυνε κάλεσμα σε ινδικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Βομβάη, απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρήσεις της Ινδίας να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα, η οποία όπως εξήγησε «προσφέρει σημαντικές επενδυτικές προοπτικές».

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του με αναφορά στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι ”η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια” και ότι έχει μπει στον σωστή δημοσιονομικό δρόμο, κάτι που αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση των επενδύσεων.

″Η Ελλάδα το κατώφλι για την είσοδο της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά”

Αμέσως μετά μίλησε για τη γεωγραφική τοποθεσία της Ελλάδας η οποία μπορεί να αποτελέσει σημείο εισόδου -κατώφλι το χαρακτήρισε- της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Υπογραμμίζοντας τις λαμπρές προοπτικές που υπάρχουν για τη συνεργασία Ελλάδας – Ινδίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη δραστηριοποίηση ινδικών επιχειρήσεων στη χώρα, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και αναφέρθηκε στις ενδιαφέρουσες συνέργειες που μπορεί να υπάρξουν και σε άλλους κλάδους όπως στις αμυντικές επενδύσεις, στην τεχνολογία, στη φαρμακευτική, ενώ μίλησε και για συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο θέμα της μετανάστευσης, έτσι ώστε να μπορέσουν με οργανωμένο τρόπο Ινδοί να έρθουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις δυνατότητες του τουρισμού, σε απευθείας πτήση που μπορεί να υπάρξει από την Ινδία προς την Ελλάδα, ενώ απηύθυνε κάλεσμα και σε ινδικές κινηματογραφικές εταιρείες να επιλέξουν τη χώρα μας για τις παραγωγές τους.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την ψηφιακή εξέλιξη της Ελλάδας ενώ όπως είπε υπάρχει κοινή αντίληψη με την ινδική κυβέρνηση στο θέμα της κατανομής του πλούτου που δημιουργείται, με τρόπο ισομερή.

Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ινδο-ελληνικού επιχειρηματικού συνεδρίου για τη μόχλευση αυτής της εταιρικής σχέσης.

«Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι το δυναμισμό της χώρας», ήταν το κάλεσμα με το οποίο έκλεισε τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θέματα διμερούς συνεργασίας συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας
Θέματα διμερούς συνεργασίας συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας
Dimitris Papamitsos

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας

Πριν από την ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ της Βομβάης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας και συζητήθηκαν προοπτικές και τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ελληνο-ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα επιχειρηματική αποστολή της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και των κέντρων logistics, της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του IMEC, του διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης και του ρόλου που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, ως κόμβος αυτού του σημαντικού εμπορικού διαδρόμου, αλλά και ως έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τη συνδεσιμότητα, τον Κάθετο Διάδρομο, καθώς και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία GMR, που χτίζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί που το διαχειρίζεται η εταιρεία που κατασκευάζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης
Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί που το διαχειρίζεται η εταιρεία που κατασκευάζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης
Dimitris Papamitsos

Δημοφιλή