Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τις παράνομες αξιώσεις της

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες Πέμπτη (22/9) με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, όπου και θα υπάρξει απάντηση του στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

Επίσης έγινε συζήτηση και για το Κυπριακό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των δεσμευτικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.