Μητσοτάκης: Στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά

«Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα», το ευρύτερο μήνυμα του πρωθυπουργού.
Την στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Dimitris Papamitsos

Την έμπρακτη στήριξη του στη υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Βύρωνα, όπου τον υποδέχθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον πατέρα του και όλοι μαζί περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αγαπητέ μου Νίκο, φίλες και φίλοι, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να στηρίξω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, ως του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χαρδαλιάς περπάτησαν μαζί στους δρόμους του Βύρωνα και συνομίλησαν με κόσμο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χαρδαλιάς περπάτησαν μαζί στους δρόμους του Βύρωνα και συνομίλησαν με κόσμο
Dimitris Papamitsos

«Στον Νίκο Χαρδαλιά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το κάνει και για πολιτικούς αλλά και για προσωπικούς λόγους, υπενθυμίζοντας την στενή σχέση που έχει με τον Νίκο Χαρδαλιά καθώς και την συνεργασία τους σε μία σειρά από δύσκολα θέματα.

«Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που και εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Συμπληρώνονται σχεδόν 20 χρόνια από τότε που εκτέθηκα για πρώτη φορά στη λαϊκή κρίση και με τη δική σας στήριξη εκλέχθηκα τότε πρώτος βουλευτής Αθηνών.

Πέραν της φιλικής μας σχέσης, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Νίκο σε μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές. Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία, δώσαμε μαζί μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, με την πρωτοφανή πανδημία η οποία χτύπησε την πόρτα πριν από τρία χρόνια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θέλω να σας πω ότι εκτίμησα στον Νίκο όχι μόνο τις διαχειριστικές ικανότητες που όλοι σας γνωρίζετε εδώ, ως δημότες του Βύρωνα, ότι διαθέτει, αλλά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές».

Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα σχετικά με την άσκηση πολιτικής και την ευθύνη που δεν πρέπει να φοβούνται όσοι μπαίνουν στην πολιτική αρένα.

«Να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Περιφέρεια Αττικής την επόμενη πενταετία θα έχει να αναλάβει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στο συνολικό αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης «αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα στέκεται κοντά στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς, προκειμένου να μπορούμε να διορθώνουμε χρόνιες παθογένειες, να στηρίζουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Νίκο Χαρδαλιά για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα»

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τη διάθεση του να δοθεί μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. «Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές», εξήγησε ο πρωθυπουργός και έδωσε ένα παράδειγμα:

«Αν δεν είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική προστασία από μέσα και την έχει υπηρετήσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αύριο με την Περιφέρεια Αττικής στο καινούριο μας σχέδιο για την πολιτική προστασία.

Ο Νίκος το έχει αποδείξει αυτό. Το έχει αποδείξει ως Δήμαρχος, το έχει αποδείξει στον Υμηττό, το έχει αποδείξει ως Υφυπουργός, το έχει αποδείξει στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας -διότι πρέπει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο αποτελεσματικά στα επίπεδα της πολιτική προστασίας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, χρειαζόμαστε για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα».

Κ. Μητσοτάκης και Ν. Χαρδαλιάς συνομιλούν με κατοίκους του Βύρωνα
Κ. Μητσοτάκης και Ν. Χαρδαλιάς συνομιλούν με κατοίκους του Βύρωνα
Dimitris Papamitsos

«Νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών»

Μιλώντας για τους πόρους που θα μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Νίκο Χαρδαλιά, δίνοντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό τόνο και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης από την πρώτη Κυριακή:

«Θέλω, λοιπόν, να δώσετε τη δυνατότητα στον Νίκο να κάνει πράξη το δικό του όραμα και να δώσετε και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μπορεί να συνεργαστεί με Περιφερειάρχες με τους οποίους μπορεί να μιλήσει την ίδια γλώσσα. Θέλω να βάλουμε έναν στόχο, έναν στόχο ο οποίος είναι απολύτως εφικτός: η εκλογή της Περιφέρειας Αττικής να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Θα τελειώσουμε από τον πρώτο γύρο και θα έρθω πάλι, το βράδυ της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο του Νίκου να γιορτάσουμε μία μεγάλη επιτυχία.

Θα είναι νίκη του Βύρωνα, θα είναι νίκη της Αττικής και, ναι, θα είναι και νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Dimitris Papamitsos

Ν. Χαρδαλιάς: «Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, σας καλωσορίζουμε στον προσφυγικό, ιστορικό Δήμο του Βύρωνα. Σας καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά, γιατί η αγάπη σας για την πόλη μας ξέρουμε ότι είναι διαρκής».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του δείχνει, μίλησε στην συνέχεια για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Βύρωνα και τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της θέσης:

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αγαπώ την ευθύνη, είμαι άνθρωπος που είμαι έτοιμος να υπηρετήσω τον σκοπό. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, για να μπορέσουμε η Αττική να πάει μπροστά και μόνο μπροστά. Και θέλω να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνω ό,τι μπορώ ανθρωπίνως δυνατό, μαζί με τους συνεργάτες μας στις 66 γειτονιές του λεκανοπεδίου, για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Και προσβλέπουμε στη δική σας συνεργασία, στη δική μας συνεννόηση, για να συγκρουστούμε μαζί με οτιδήποτε έχει στεναχωρήσει κατά καιρούς τους πολίτες. Να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφήνουν μελέτες στα συρτάρια και αφήνουν τα έργα μισά».

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, «στο τέλος της πενταετίας, το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορώ να δικαιώσω την εμπιστοσύνη και τη δική σας και όλων εκείνων των απλών πολιτών, που κάθε μέρα με την κριτική τους, κάθε μέρα με τις συμβουλές τους μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο ως Περιφερειάρχες και ως Δήμαρχοι, αλλά το κυριότερο καλύτεροι ως άνθρωποι. Γιατί ως καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και είμαι έτοιμος να αναλάβω και αυτή την ευθύνη».

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν στον Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον πατέρα του
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν στον Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον πατέρα του
Dimitris Papamitsos