Μητσοτάκης για εκλογές: Οι διαχωριστικές γραμμές πρέπει να είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες για όλους

Πρόθεση του πρωθυπουργού να μπει «φρένο» και στις ακροδεξιές δυνάμεις.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Διδυμότειχο
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Διδυμότειχο
Dimitris Papamitsos

Μετά την Ορεστιάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, εστιάζοντας και πάλι στην αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων και στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο αλλά και εκφράζοντας ξανά τη λύπη που αισθάνεται «από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο αυτό να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.»

Ο πρωθυπουργός έστρεψε ευθέως τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος προσυπέγραψε «σχετική τροπολογία κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Οι οποίοι μπορεί, ξέρετε, να αισθάνονται καλά, να πίνουν τον εσπρέσο τους και να τρώνε τα κρουασάν τους στις πλατείες των Βρυξελλών, ας έρθουν από εδώ να δουν στον Έβρο τι σημαίνει να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και τότε ίσως αλλάξουν άποψη για αυτό το οποίο κάνουμε.»

«Ψηφίζετε για διαφορετικές πολιτικές στο μεταναστευτικό»

«Κάποιοι, ξέρετε, ενδεχομένως να βολεύονταν και στην Ευρώπη με μια Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», με ανοιχτά σύνορα που θα έμπαινε ο καθένας και θα έβγαινε όπως ήθελε. Τους βόλευε ενδεχομένως κάποιους αυτό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι η κυβέρνηση έπεισε την Ε.Ε. για το «ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να αρχίζει από την προστασία των εξωτερικών συνόρων.»

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ξανά το ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα εάν θα συνεχίσει το έργο του φράχτη του Έβρου ή όχι ενώ έδωσε το στίγμα του στο μεταναστευτικό.

«Δεν είμαστε πατριώτες στα λόγια. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό, πιστεύουμε στην ανάγκη της χώρας να μπορέσει να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μία Ευρώπη η οποία αλλάζει και αυτήν την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, αυτή την ισχυρή Ελλάδα τη χτίζουμε βήμα – βήμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα και για τις εκλογές.

«Ψηφίζετε για διαφορετικές πολιτικές στο μεταναστευτικό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μην μπλεχτούμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά πράγματα, θα το ξαναπώ, θα έκανε στο μεταναστευτικό αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα θα κάνουμε εμείς. Άρα, αυτές οι διαχωριστικές γραμμές πρέπει να είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες για όλους», υπογράμμισε.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διδυμότειχο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διδυμότειχο
Dimitris Papamitsos

«Είμαστε πατριώτες στην πράξη»

Και όταν ο πρωθυπουργός λέει για όλους εννοεί και για πολιτικές δυνάμεις που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που υπογράμμισε κατά την ομιλία του, απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους και φίλους της παράταξης. «Να μιλήσετε και σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως -και ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετοί εδώ στη βόρεια Ελλάδα- μπορεί να «αλληθωρίζουν» προς διάφορα κόμματα ή κομματίδια ή σχήματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Και να τους θυμίσετε, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη. Ποιοι στήριξαν την Εθνική Άμυνα, ποιοι επένδυσαν και απέκτησε η χώρα Rafale και Belharra. Ποιοι προστάτευσαν τα σύνορα. Ποιοι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με μισθολογικές αναβαθμίσεις», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου, στα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας και στον στόχο της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία.

«Ουσιαστικά άλλη πρόταση διακυβέρνησης πλην της Νέας Δημοκρατίας σήμερα δεν υπάρχει. Μας λένε κάποιοι, προσέξτε, στις 22, λέει, Μαΐου «προοδευτική διακυβέρνηση». Και ρωτώ εγώ πολύ απλά: ποιοι, με ποιους και με ποιον πρωθυπουργό. Και απάντηση δεν παίρνω. Απάντηση δεν παίρνω. Γιατί πολύ απλά απάντηση δεν υπάρχει.

Μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει σήμερα για τη χώρα: η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δημοφιλή