Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, θα ήθελα να επιστρέψω στην πολιτική»

Η Corriere della Sera δημοσίευσε αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ της βουλευτού, Ντέμπορα Μπεργκαμίνι και της Ελληνίδας πολιτικού στις φυλακές Βρυξελλών.
via Associated Press

Aποσπάσματα της συνομιλίας μεταξύ της Ιταλίδας βουλευτού του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, και της Εύας Καϊλή από τις φυλακές Βρυξελλών δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera.

Η κα Καϊλή φέρεται να είπε: «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη».

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που παραμένει υπό κράτηση για το σκάνδαλο του Qatar Gate, «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της» αφού όπως είπε είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να την επισκεφτεί.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera, φαίνεται επίσης να είπε στην βουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές». Πρόσθεσε δε ότι «ο (σ.σ Αντόνιο) Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου (σ.σ Φραντσέσκο Τζόρτζι)».

Η βουλευτής Μπεργκαμίνι, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, κάνει λόγο για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της». Η εφημερίδα προσθέτει πως η Εύα Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Πηγή: ertnews

Δημοφιλή