Μεγάλη η συνεισφορά του ξενοδοχειακού κλάδου στο ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ετήσια Τακτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Eurokinissi

«Εθνικό στόχο υπηρετούμε κάθε σεζόν. Και βγάζουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη!», είπε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ, κατά τη φετινή, Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα δια ζώσης, στην Αθήνα.

«Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί αυτή η μεγάλη συνεισφορά αναγνωρίζεται και σήμερα εδώ στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, με την υψηλή και ευρεία κυβερνητική εκπροσώπηση», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, βλέποντας κορυφαίους υπουργούς στη Συνέλευση.

ΠΟΞ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, επισήμανε ότι: «η υψηλή ζήτηση, οι αφίξεις και η αποφασιστικότητά μας να βάλουμε τα δυνατά μας για το κοινό καλό, δεν σημαίνει πως τα ταμεία των ξενοδοχείων μπορούν να είναι οι κότες που γεννάνε χρυσά αυγά. Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων των ξενοδοχείων. Είναι παραμορφωτικός ο καθρέπτης των αφίξεων».

«Πρώτον, διότι ένα μεγάλο κομμάτι των αφίξεων χάνεται μέσα στη γκρίζα περιοχή της παραοικονομίας διαμοιρασμού. Δεύτερον, διότι το βαρύ πλήγμα της πανδημίας έχει αφήσει ανοιχτές πληγές που μεταφράζονται σε υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Τρίτον, όπως λέει μια σοφή παροιμία της Χαλκιδικής ”απάνω στο σπυρί κουκούδι”».

«Μετά το σοκ της πανδημίας αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα προϊόντα, την ώρα που συμβαίνει ένας πόλεμος στην Ευρώπη και επιδεινώνει καθημερινά την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το λειτουργικό κόστος ανά δωμάτιο διανυκτέρευσης είναι αυξημένο 25-30%».

ΠΟΞ

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι διοικητές ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια του Προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης Έλενα Ράπτη.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και οι πρόεδροι του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Αποστολίνα Τσαλταμπάση και αρκετοί ακόμα.

ΠΟΞ

Δημοφιλή