Μεγάλη φωτιά σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στα προάστια της Μόσχας (βίντεο-φωτο)

Τουλάχιστον ένας νεκρός. Οι πυροσβέστες "δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά σε μία επιφάνεια 7.000 τ.μ.". Οι αρχές υποπτεύονται πως πρόκειται για εμπρησμό.
SOPA Images via Getty Images

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα έξω από τη Μόσχα.

Οι αρχές έκαναν αρχικά λόγο για «εγκληματική» ενέργεια ωστόσο λίγο αργότερα τα κρατικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι η πυρκαγιά μοιάζει να προκλήθηκε από παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά σε επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιφέρεια της Μόσχας», ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός.

«Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο ενός ανθρώπου», έγραψε στο Telegram.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο Mega Khimki, στο προάστιο Χίμκι, βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

Στο Mega φιλοξενούνταν σειρά καταστημάτων επώνυμων δυτικών εταιρειών πριν την αποχώρηση τους ως αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία, όπως ένα από τα πρώτα καταστήματα του IKEA στην ευρύτερη περιοχή της Μοσχας.

«Εξαιτίας της κατάρρευσης της στέγης, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στιγμιαία σε μια τεράστια έκταση», διευκρίνισε το υπουργείο στο Instagram, προσθέτοντας ότι το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο.

Δημοφιλή