Milo Yiannopoulos: Η Αυστραλία «έκοψε» τον ακροδεξιό παρουσιαστή λόγω σχολίων για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία

Ο «αναλυτής» ελληνικής καταγωγής, που έχει κάνει την πρόκληση ...επάγγελμα!
ASSOCIATED PRESS

Η Αυστραλία απαγόρευσε στον ακροδεξιό σχολιαστή Milo Yiannopoulos να κάνει «περιοδεία» μετά από όσα έγραψε στα social media για την τρομοκρατική επίθεση στα τζαμιά του Christchurch.

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Ντέιβιντ Κόλμαν δήλωσε ότι τα σχόλια μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης του Γιαννόπουλου είναι «φοβερά και υπαινικτικά μίσος και διαίρεση».

Ο Coleman δεν διευκρίνισε τα σχόλια στα οποία αναφέρεται.

Ο Μίλων Γιαννόπουλος (έτσι αναφέρεται το όνομά του στα ελληνικά) ανέφερε πάντως στο Facebook, ότι οι επιθέσεις όπως αυτή στο Christchurch συμβαίνουν επειδή «το κατεστημένο αντιμετωπίζει ως μαστροπός(!) και χαϊδολογεί τον εξτρεμιστικό πόλεμο και τους βάρβαρους, θρησκευτικούς πολιτισμούς αλλοδαπών». Στην σελίδα του, έσπευσε να γράψει ο ίδιος ότι «τον έκοψε» η Αυστραλία, ωστόσο είναι εμφανές ότι το απολαμβάνει και προσπαθεί να αντλήσει δημοσιότητα με κάθε τρόπο...

Οι βουλευτές της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας είχαν διαμαρτυρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με το αν θα έπρεπε να επιτραπεί στον αμφιλεγόμενο σχολιαστή-παρουσιαστή να κάνει «περιοδείες» στην Αυστραλία φέτος.

Στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε ανάλογες «περιοδείες» κάνοντας προκλητικές δηλώσεις και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με τις ακραίες θεωρίες του.

MARK GRAHAM via Getty Images

Ο ακραίος και προκλητικός σχολιαστής με το ελληνικό επώνυμο

Ο Μίλων Γιαννόπουλος ή Milo Yiannopoulos, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και σπούδασε. Δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και είναι ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel»-το οποίο πούλησε πριν μερικά χρόνια- ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός συντάκτης της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart.com» στις ΗΠΑ την οποία σήμερα διοικεί.

Michael Masters via Getty Images

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ- τον οποίο αποκαλεί «daddy»- αλλά και για τις ακραίες, επιθετικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί μάλιστα έμαθαν γι αυτόν όταν κατάφερε να «αποβληθεί» από το Twitter εξαιτίας αναρτήσεων του ιδίου και των ακολούθων του σε βάρος της πρωταγωνίστριας της ταινίας «GhostBusters», Λέσλι Τζόουνς. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κρίθηκε ως υπεύθυνος για «υποκίνηση ή/και συμμετοχή σε αναρτήσεις με στόχο την κακοποίηση ή παρενόχληση άλλων».

Don Arnold via Getty Images

Από πολλά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως «ιεροκήρυκας του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» ή «ακροδεξιός προβοκάτορας» ενώ εδώ και μήνες μήνες επισκέπτεται πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και κάνει ομιλίες παρουσιάζοντας και το βιβλίο του «Dangerous». Οι εκκεντρικές συνήθως εμφανίσεις του συχνά προκαλούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έντονες συγκρούσεις με φεμινίστριες, ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α. ενώ συγκεντρώνει πάντα ένα πιστό συντηρητικό έως και ακροδεξιό ακροατήριο που ταυτίζεται όχι μόνο με τις δικές του θέσεις άλλα και με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τάσσεται φανατικά κατά του «τρίτου κύματος» του φεμινισμού, του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των παχύσαρκων, των φτωχών κα αλλά ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» και δηλώνει πως ανήκει στο ρεύμα της «εναλλακτικής δεξιάς».

Δημοφιλή