Μίνα Γκάγκα: Προσπαθούμε να κάνουμε μέγα εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά με ασφάλεια

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξέφρασε την ελπίδα πως θα κάνουμε κανονικό Πάσχα.
.
.
Eurokinissi

«Έχουμε πολύ κόσμο που χρειάζεται νοσηλεία και σαφώς όταν έχεις 5.000 νοσηλείες αντί για 1.000 χρειάζεσαι περισσότερα χέρια. Επίσης, χρειάζεται λίγη βοήθεια για τα εμβολιαστικά κέντρα και ειδικά από παιδιάτρους για τα παιδιά, γιατί οι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και άρα προσπαθούμε να κάνουμε μέγα Εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά με ασφάλεια» είπε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γκάγκα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κάνουμε Πάσχα όπως έχουμε μάθει να κάνουμε Πάσχα, ενώ υπογράμμισε πως «πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες και μετά τα πράγματα θα είναι καλά. Είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε».

Σχετικά με την επίταξη ιατρικών υπηρεσιών ανέφερε ότι έρχεται γιατί υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στις απλές κλίνες, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων είπε «νομίζω ότι τα μέτρα τα πήραμε ήδη και όπως βλέπετε και σε χώρες που κάνανε αυστηρά lockdown πάλι υπάρχει μεγάλη διαμόλυνση και χαλαρώνουν κι εκεί, άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι θέμα λήψης νέων μέτρων».

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού η Μίνα Γκάγκα είπε ότι δεν νομίζω ότι συζητάμε άλλη υποχρεωτικότητα κι εξήγησε ότι «ο λόγος που μπήκε η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 είναι γιατί πρόκειται για τους κατ’ εξοχήν ευάλωτους ανθρώπους στη νόσο».

Σχετικά με τα self test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι δεν λείπουν κι ότι υπάρχουν self test που μπορούν να δοθούν ενώ μέχρι χθες ήταν αδιάθετα 2 εκατομμύρια σε φαρμακαποθήκες: