Μουσείο Μπενάκη: Η νέα ψηφιακή πραγματικότητα και οι προκλήσεις της εποχής

Διαδικτυακές συναντήσεις, εκδηλώσεις και ξεναγήσεις on line από το Μουσείο που μένει ανοικτό στις οθόνες μας.
Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς
Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς
Eurokinissi

Τι θέση μπορεί να υπάρχει για ένα μουσείο μέσα στον αχανή ψηφιακό χώρο;
Ποια είναι τα εργαλεία που διευκολύνουν τις διαδικτυακές περιηγήσεις και
κάνουν προσβάσιμες τις συλλογές και τους ιστότοπους που τις φιλοξενούν σε όλους;

Και πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί ένα κινητό τηλέφωνο κατά τη φυσική μας παρουσία στις αίθουσες με τα εκθέματα;

Στη διαδικτυακή συνάντηση του Φεβρουαρίου που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, η συζήτηση γίνεται για τις δυνατότητες που δίνει η σημερινή τεχνολογία στους επισκέπτες των μουσείων τέχνης, ενώ γίνεται ανίχνευση των ορίων ενός νέου εικονικού χώρου που το τελευταίο διάστημα καλούμαστε να γνωρίσουμε με όλο και πιο ταχείς ρυθμούς.

Προσκεκλημένος ομιλητής:
Νεκτάριος Παΐσιος, προγραμματιστής με έδρα τη Νέα Υόρκη, μέλος της ομάδας που αναπτύσσει τα εργαλεία προσβασιμότητας για το Google Chrome. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο: education@benaki.gr

Το Μουσείο Μπενάκη παραμένει ανοιχτό στις οθόνες μας.

Οσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν Ταμείο Έκτακτης Ενίσχυσης του Μουσείου μπορούν να το κάνουν εδώ, ενώ μεταξύ άλλων τρέχουν η ψηφιακή γιορτή μελών στις 21 Φεβρουαρίου, το Kinderdocs, διεθνές Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους μέχρι 15 Φεβρουαρίου (πληροφορίες εδώ), καθώς και η σειρά Close ups που ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσα και μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται μ′ αυτά. Στα νέα επεισόδια της σειράς, αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη και πρωταγωνιστές αντικείμενα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Γκίκα και του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης. Σ′ αυτό το επεισόδιο, η Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, παρουσιάζει ένα σπάνιο ορειχάλκινο κιβωτίδιο του 1220 με πλούσια ένθετη διακόσμηση.

Δημοφιλή