ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/12/2020 13:59 EET | Updated 21/12/2020 14:14 EET

Μομοναχία Δένδια-Τσαβούσοβλου στο Twitter. Αναρτήσεις που στάζουν δηλητήριο

Ειρωνεία στην ειρωνεία και καρφί στο καρφί. Βέβαια στην ανάρτηση του τούρκου ΥΠΕΞ δεν έλειπαν και οι προσβολές.

Anadolu Agency via Getty Images

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση σε ειρωνική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απευθυνόταν στον πρώτο. 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση ανέφερε: ”Αγαπητέ Νίκο, μια φιλική συμβουλή για τη νέα χρονιά-σταμάτα να ζητάς βοήθεια από τους φίλους σου και να τραυματίζεις την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Εύχομαι το 2021 να ’ναι η χρονιά που θα λύσουμε τις διαφορές μας διαπραγματευόμενοι απευθείας, ειλικρινά και σοβαρά”. 

Ο κ.Δένδιας απάντησε: «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», και προσθέτει: 

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής: 

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ’Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα. 

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού. 

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες». 

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».