Μοναδικά σπίτια στον κόσμο χτισμένα στα πιο απίθανα μέρη

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους η αρχιτεκτονική μπορεί να φλερτάρει με τη φύση, με έναν πολύ εκλεπτυσμένο και εκφραστικό τρόπο. Και αυτά τα σπίτια το αποδεικνύουν.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους η αρχιτεκτονική μπορεί να φλερτάρει με τη φύση, με έναν πολύ εκλεπτυσμένο και εκφραστικό τρόπο. Η ιδέα που επικρατεί είναι η εναρμόνιση των δύο στοιχείων, ώστε να προκύψει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Αυτό, όμως, αρκετές φορές μπορεί να αποτελέσει πρόκληση όταν μπαίνουν στο δρόμο μεταβλητές όπως απότομες πλαγιές, γκρεμοί και βουνά.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, μπορούν να αποδείξουν ότι εάν αντιμετωπιστούν τα δύσκολα κομμάτια της πρόκλησης, το αποτέλεσμα είναι αποθεωτικό.

Ακολουθούν 8 παραδείγματα σπιτιών που ξεχωρίζουν τόσο για την εκπληκτική αρχιτεκτονική, όσο για την τέλεια εναρμόνιση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

Νέα Σκωτία, Καναδάς: Cliff House

Βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού στην Νέα Σκωτία και σε πρώτη ματιά δημιουργεί την περιέργεια και τον θαυμασμό του θεατή. Η υπερκατασκευή γαλβανισμένου χάλυβα παρέχει στερεά στηρίγματα και είναι στερεωμένη στο βράχο, ενώ τα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού δημιουργούν μια cosy ατμόσφαιρα.

Νισέκο, Χοκάιντο, Ιαπωνία: Hirafu

Οι αρχιτέκτονες αυτού του επιβλητικού σπιτιού το έχτισαν στο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, στο Χοκάιντο, σε σχήμα L για να συνδέσουν το σπίτι με τον λόφο. Η συμπαγής δομή είναι ενισχυμένη με τσιμέντο που παραμένει ακατέργαστο μέσα στο σπίτι, για να δημιουργήσει μια οπτικά ισχυρή αντιπαράθεση με τα μεγάλα παράθυρα και τα τζάμια.

Αλικάντε, Ισπανία: House on the Cliff

Η γεωμετρική και η γραμμική ακρίβεια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την απίστευτη κατοικία, στο Αλικάντε της Ισπανίας. Το σπίτι, σε τρισδιάστατο σχήμα, βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά και δημιουργεί ένα εκπληκτικό οπτικό διάλογο με το περιβάλλον του.

Xiuning, Κίνα: Qiyunshan Tree House

Το μοναδικό δεντρόσπιτο δεν είναι πραγματικά χτισμένο πάνω σε δέντρο, άλλα στέκεται επιβλητικό μέσα στο δάσος, στην ανατολική επαρχία Anhui της Κίνας. Μια περιορισμένη και καμπυλωτή είσοδος σε οδηγεί στο εσωτερικό του ασυνήθιστου σπιτιού. Μια κεντρική σπειροειδή σκάλα σε οδηγεί στα μινιμαλιστικά δωμάτια με παράθυρα σε κάθε τοίχο, που βλέπουν στην πιο εντυπωσιακή θέα που θα δείτε ποτέ.

Αλγκάρβε, Πορτογαλία: Villa Escarpa

Το ονειρικό τοπίο της περιοχής Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, προσφέρεται για εκκεντρική αρχιτεκτονική. Η Villa Escarpa είναι ένας λευκός γεωμετρικός γίγαντας που ισορροπεί πάνω από μια απότομη κατηφόρα με θέα το χωριό Praia da Luz. Η ιδέα πίσω από την κατασκευή, ήταν να δημιουργηθεί η εντύπωση πως το σπίτι επιπλέει πάνω από το τοπίο.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Slice and Fold House

Το Slice and Fold House, στο Λος Άντζελες, μοιάζει με ένα προσεκτικά διπλωμένο κομμάτι origami. Το κτίριο διαθέτει αιχμηρές γωνίες και ανοίγματα διαφόρων μεγεθών, τα οποία επιτρέπουν στο φυσικό φως να γεμίζει κάθε δωμάτιο.

Κεμπέκ, Καναδάς: La Binocle

Βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στο Κεμπέκ του Καναδά και τα γιγαντιαία παράθυρά του προσφέρουν πανοραμική θέα στη γύρω δασώδη περιοχή. Στη μεγαλύτερη από τις δύο κατασκευές βρίσκεται το καθιστικό, ενώ στη μικρότερη υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια.

Γρανάδα, Ισπανία: Casa Del Acantilado

Χτισμένο στις ακτές της Ισπανικής Γρανάδας, το Casa Del Acantilado ή αλλιώς “Cliff House” είναι ένας φόρος τιμής στον αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. Η προκλητική γωνία κλίσης (περίπου 42 μοιρών) φαίνεται να έχει εμπνεύσει παρά περιορίσει την ιδέα πίσω από την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Το σπίτι δεν είναι μόνο θαμμένο στο λόφο, αλλά είναι και κρυμμένο κάτω από μια φανταστική στέγη. Όταν φαίνεται από πάνω, το κυρτό σχήμα και η υφή της επιφάνειας μοιάζουν με το δέρμα ενός δράκου ή των κυμάτων της θάλασσας.

πηγή: cnn