Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για το Killada Hills στην Αργολίδα

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, από τον υπουργό Ανάπτυξης ΑδωνιΓεωργιάδη, η πρώτη οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γκολφ.
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece

Αντίστροφη μέτρηση για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας.

Αύριο, 1η Νοεμβρίου, υπογράφεται από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, η πρώτη οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γκολφ, της σύνθετης τουριστικής επένδυσης «Kilada Hills» στον Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, καθώς η επένδυση των 418 εκατ. ευρώ του ομίλου Dophin Capital (Amanzoe, Nikki Beach, Sitia Bay Golf Resort κ.α.) σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, θα πέραν του γηπέδου γκολφ 18 οπών, ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.

HuffPost Greece

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι παράλληλα και η πρώτη υπογραφή για έργο ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων), κάτι που σημαίνει ότι ξεμπλοκάρονται πιο εύκολα ανάλογες επενδύσεις.

Το επόμενο βήμα, αφού περάσει ο φάκελος από την αρχαιολογική υπηρεσία, είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας και για το Club House. Εν συνεχεία τα βήματα θα είναι συνεχή, με την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών να πραγματοποιείται ανάλογα τις παραγγελίες που θα δίνονται.

Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής της επένδυσης, θα απασχοληθούν 800 άτομα στις εργασίες, ενώ κατά τη λειτουργία ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι περίπου 600.