Μπέλα Χαντίντ: Ζητά συγνώμη μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφία που προσέβαλε τους Σαουδάραβες

Η 22χρονη Χαντίντ έγραψε πως η φωτογραφία δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.
Bella Hadid/ Instagram

To πασίγνωστο μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ, ζήτησε δημόσια συγνώμη μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το στόρι που ανέβασε στο Instagram την Κυριακή, με εκείνη να «κλωτσάει» αεροπλάνα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών.

Η επίμαχη φωτογραφία είναι η εξής:

Bella Hadid/ Instagram

Στον αραβικό πολιτισμό θεωρείται προσβολή να δείχνεις την σόλα του παπουτσιού ενώ για πολλούς μεταφράστηκε και ως μια κίνηση «κλωτσιάς» στα συγκεκριμένα αεροπλάνα.

Η 22χρονη Χαντίντ έγραψε πως η φωτογραφία δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.

«Δεν πρόσεξα τα αεροπλάνα που βρίσκονταν στο πίσω πλάνο και αυτή είναι η αλήθεια. Ποτέ δεν θα προσέβαλα αυτές τις αεροπορικές πόσο μάλλον αυτές τις υπέροχες χώρες».

Ο πατέρας της Χαντίντ είναι Παλαιστίνιος και όπως έγραψε η ίδια δεν θα ήθελε ποτέ τα δημοσιεύματά της να αποτελούν λόγο για σχόλια μίσους.

Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι πολλά και καυστικά και κατηγορούν την Χαντίντ ότι προσβάλλει αραβικές χώρες που πολλές φορές έχουν υποστηρίξει την Παλαιστίνη. Αρκετοί μάλιστα ήταν εκείνοι που θεώρησαν την πράξη της «ρατσιστική».

Στο twitter συγκεκριμένα πολλοί χρήστες απευθύνονται σε μάρκες που συνεργάζονται με τις αδερφές Χαντίντ, όπως Dior και Versace και απειλούν πως θα μποϊοκοτάρουν τα προϊόντα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέλα Χαντίντ κατηγορείται για ρατσιστικό ποστ. Τον Φεβρουάριο του 2017, δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα ένα βίντεο με την αδερφή της, Τζίτζι να μισοκλείνει τα μάτια και της και να τραβάει το πρόσωπό της για να μιμηθεί ένα άτομο από την Ασία.

Στη συνέχεια, η Μπέλα διέγραψε το κλιπ, αλλά όχι πριν το βίντεο εξαπλωθεί και κοινοποιηθεί από άλλους λογαριασμούς με τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, να κατηγορούν την Τζίτζι ότι κοροϊδεύει τους ασιάτες.