Μπιγιονσέ: Επέστρεψε ύστερα από 4 χρόνια με μια συναυλία στο Ντουμπάι και ξεσήκωσε αντιδράσεις

Καλλιτέχνες έχουν πιεστεί από τους θαυμαστές τους να ακυρώσουν τις συναυλίες στο Ντουμπάι λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ΗΑΕ.
Mason Poole/Parkwood Media via Getty Images

Η Μπιγιονσέ έδωσε την πρώτη της συναυλία ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια, σε ένα πολυτελές θέρετρο στο Ντουμπάι.

Την συναυλία παρακολούθησε επιλεγμένο κοινό influencers και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το Pitchfork, η Μπιγιονσέ θα εμφανιζόταν για τα ανεπίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου Atlantis the Royal, στις 21 Ιανουαρίου, και είχε προσκαλέσει επιλεγμένους καλεσμένους σε «ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο τα όνειρά σας γίνονται ο προορισμός σας».

Mason Poole/Parkwood Media via Getty Images

Η πρόσκληση ανέφερε πως επρόκειτο για μια «μοναδική εμφάνιση στη διάρκεια της ζωής σας», αλλά δεν διευκρίνιζε από ποιον καλλιτέχνη.

Αυτή αποδείχθηκε ότι ήταν η Μπιγιονσέ, η οποία ερμήνευσε 19 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τη μεγαλύτερη κόρη της, την Μπλού Ίβι, 11 ετών.

Μητέρα και κόρη τους ερμήνευσαν το κομμάτι «Brown Skin Girl» που περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Ο βασιλιάς των λιονταριών», παραγωγής Disney, η οποία έγινε το 2019.

Ενώ η εμφάνιση της Μπιγιονσέ δεν περιείχε κομμάτια από το πολυδιαφημισμένο άλμπουμ της με τίτλο «Renaissance», το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι 2022.

Μάλιστα, το εν λόγω άλμπουμ υποτίθεται ότι ήταν μια επιστολή αγάπης προς τους μαύρους και queer πρωτοπόρους, καθώς και προς τις κοινότητες της χορευτικής μουσικής.

Kevin Mazur via Getty Images

Όπως σημείωσαν πολλοί θαυμαστές της Μπιγιονσέ, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θεωρείται έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Παρ′ όλα αυτά, δεν επιβάλλεται πάντοτε: Ερευνητές του London School of Economics διαπίστωσαν ότι οι δυτικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες στα ΗΑΕ είναι σε θέση να «χρησιμοποιούν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τους προνόμια για να δημιουργούν κοινότητες όπου μπορούν να συναντιούνται και να κοινωνικοποιούνται».

Mason Poole/Parkwood Media via Getty Images

Σύμφωνα με τον Guardian, καλλιτέχνες έχουν πιεστεί από τους θαυμαστές τους να ακυρώσουν τις συναυλίες στο Ντουμπάι λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ΗΑΕ.

Το 2019, η Νίκι Μινάζ απέσυρε τη συναυλία της στο Jeddah World Fest στη Σαουδική Αραβία, αφού το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τής ζήτησε να αποσυρθεί. Ακόμα, το 2021, ο Τζάστιν Μπίμπερ εμφανίστηκε στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας παρά το γεγονός ότι ακτιβιστές τον κάλεσαν να αποσυρθεί.

Ο κόσμος που βρισκόταν στη συναυλία κλήθηκε να βάλει τα τηλέφωνά του σε ειδικές θήκες για να μην κυκλοφορήσουν πλάνα από την εκδήλωση. Παρ′ όλα αυτά, ορισμένα πλάνα υπάρχουν στο διαδίκτυο και δείχνουν την σούπερ σταρ να υποστηρίζεται από τη λιβανέζικη χορευτική ομάδα των «Mayyas».

Μετά το σόου, ένας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Μπιγιονσέ δημοσιοποίησε ορισμένα πλάνα από το σόου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα