Μπιγιονσέ: Κριτική για τα 24 εκ. σε συναυλία σε ξενοδοχείο του «ομοφοβικού» Ντουμπάι

«Η Μπιγιονσέ δεν είναι σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν τραγουδά έναντι χρημάτων στο Ντουμπάι και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ούτε δεκάρα απ′ αυτά»
Η Μπιγιονσέ στην εμφάνισή της στα εγκαίνια του Atlantis The Royal
Η Μπιγιονσέ στην εμφάνισή της στα εγκαίνια του Atlantis The Royal
instagram.com/atlantistheroyal/?hl=el

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά εικοσιτέσσερα εκατομμύρια δολάρια (22,102 εκ ευρώ) αμείφθηκε η Μπιγιονσέ για να τραγουδήσει στα VIP εγκαίνια του «πολυτελέστερου ξενοδοχείου στον κόσμο». Το αστρονομικό ποσό που πήρε η τραγουδίστρια, η οποία άλλαξε τρεις φορές ρούχα (συνοδευόμενη σε μια από τις εμφανίσεις της από την 11χρονη κόρη της, Μπλου), έχει ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις με αιχμή του δόρατος τις πολιτικές κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η επίσκεψη της, βραβευμένης με Γκράμι, σταρ στο Ντουμπάι «ρίχνει σκιά στην υποστήριξή της στις λεσβίες και τους ομοφυλόφιλους», σύμφωνα με την Bev Jackson, συνιδρυτή της βρετανικής ομάδας υπεράσπισης LGB Alliance.

«Η Μπιγιονσέ είναι ένα τεράστιο σύμβολο για πολλούς ομοφυλόφιλους», ανέφερε η Μπεβ Τζάκσον στην The Telegraph Sunday. «Η LGB Alliance είναι λοιπόν βαθιά απογοητευμένη που η Μπιγιονσέ συμφώνησε να δώσει μια προσοδοφόρα συναυλία στο Ντουμπάι, όπου οι ομόφυλες σεξουαλικές πράξεις είναι ποινικό αδίκημα, δυνητικά τιμωρούμενο με θάνατο».

Οπως αναφέρει σε άρθρο της, η dailymail.co.uk πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα social media για την συγκεκριμένη επιλογή της Μπιγιονσέ. «Η Μπιγιονσέ δεν είναι σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν τραγουδά έναντι χρημάτων στο Ντουμπάι και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ούτε δεκάρα απ′ αυτά», ανέφερε κάποιος.

Βρίσκεται στο Ντουμπάι, οι υπεύθυνοι του οποίου ισχυρίζονται ότι είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο. Πιθανότατα να έχουν δίκιο. Διαθέτει 795 δωμάτια, εκ των οποίων τα 44 έχουν τις δικές τους ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης, σε δυσθεώρατο ύψος.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Atlantis the Royal, αξίας 1,4 δισεκατομμμυρίων δολαρίων, μια γιγαντιαία κατασκευή που θυμίζει παιχνίδι Lego. Τη συνθέτουν δύο πύργοι που συνδέονται με μία πελώρια γέφυρα. Η μία πλευρά του πύργου αποτελείται από ιδιόκτητα διαμερίσματα, ενώ στην άλλη το ξενοδοχείο προσφέρει 795 δωμάτια σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Το οικονομικότερο δωμάτιο κοστίζει 1.800 δολάρια, ενώ αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο, μπορεί να πληρώσει ως 285.000 δολάρια τη διανυκτέρευση. Το ξενοδοχείο έχει χτισθεί με γνώμομονα το Instagram ώστε να προσφέρει την δυνατότητα της καλύτερης δυνατής φωτογράφησης και ποσταρίσματος στα social media.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα