Μπλόκο σε 26.000 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις εκατοντάδων παράνομων μεταναστών.
|
Byron Smith via Getty Images

Μπλόκο σε περισσότερα από 26.000 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην χώρα μας από τότε η Τουρκία ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της έχουν στήσει οι ελληνικές αρχές.

SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομων ενώ συνελήφθησαν 218 άτομα.

Byron Smith via Getty Images
SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Μόνο την Τρίτη, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00, δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Εβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στα χερσαία σύνορα έχουν κλείσει τις διόδους που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα δουλεμπόρων.

SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Ολοι οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

picture alliance via Getty Images

Οσον αφορά στις ροές στα νησιά, την Τρίτη παρατηρήθηκε ύφεση. Συγκεκριμένα εισήλθαν στην Ελλάδα 67 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς οι 35 έφτασαν με λέμβους στη Λέρο και οι 32 στην Κω.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα