Πάνω από 130.000 μετανάστες έρχονται στην Ευρώπη από την Τουρκία, λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Ανάρτηση του Τούρκου υπουργού στο Twitter.
|
ASSOCIATED PRESS

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που φεύγουν από την Τουρκία να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του Εντιρνέ το πρωί της Τρίτης ανέρχονταν στους 130.469, έγραψε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη παραβίασε την υπόσχεσή της να βοηθά τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Τουρκία, καθώς και να βοηθήσει την Τουρκία να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει πως πλέον δεν εμποδίζονται οι μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα φύλαξης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να μην εισέλθουν στη χώρα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στον Εβρο, όπου έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον αριθμό αυτό επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Ολεγκ Ζουράβλεφ, ο οποίος κατήγγειλε τις τουρκικές αρχές ότι επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα. Οπως είπε, όμως, η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

(με πληροφορίες από Anadolu)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα