NASA: Πάνω από 800 περιστατικά με UFO υπό διερεύνηση (vid)

Η NASA πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη της δημόσια συνάντηση για τα UFO, ένα χρόνο μετά την έναρξη της έρευνάς της για τις ανεξήγητες θεάσεις.
via Associated Press

Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση μιας ειδικής επιτροπής της NASA που μελετά αυτό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκαλεί ”αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα”, κοινώς γνωστά ως ΑΤΙΑ ή UFO, ξεκίνησε την Τετάρτη για να συζητήσει τα ευρήματα που προέκυψαν από τη συγκρότησή της πέρυσι.

Το 16μελές πάνελ, που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από κλάδους από τη φυσική έως την αστροβιολογία, ανάμεσά τους και τον συνταξιούχο αστροναύτη, Σκοτ Κέλι που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα, συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο για να εξετάσει τις μη διαβαθμισμένες θεάσεις UFO, τις οποίες αποκαλεί UAP, και άλλα δεδομένα που συλλέγονται από τον πολιτικό κυβερνητικό και εμπορικό τομέα.

Η διαστημική υπηρεσία μετέδωσε τηλεοπτικά την πολύωρη ακρόαση με την συμμετοχή ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Οι επιστήμονες τόνισαν μεταξύ άλλων πως

  • Το ενδιαφέρον του κοινού είναι ευρέως διαδεδομένο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντικείμενα αυτά δεν αναφέρονται επαρκώς λόγω του στίγματος που τα περιβάλλει.
  • Ορισμένοι επιστήμονες της Nasa έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση στο διαδίκτυο για το έργο τους σχετικά με τα UAPs
  • Έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από 800 περιπτώσεις εντοπισμού UAP, αλλά μόνο το 2 έως 5% από αυτές θεωρούνται ”πιθανώς ανώμαλες”.
  • Η Nasa μας έχει ενημερώσει για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διάκριση μεταξύ UAPs και αντικειμένων όπως τα αεροσκάφη

″Αν θα έπρεπε να συνοψίσω σε μια πρόταση αυτό που νομίζω ότι μάθαμε, είναι ότι χρειαζόμαστε δεδομένα υψηλής ποιότητας”, δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Ντέιβιντ Σπέργκελ κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων.

Η NASA δήλωσε ότι το επίκεντρο της τετράωρης δημόσιας συνεδρίασης της Τετάρτης στην έδρα της υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον ήταν να διεξαχθούν ”τελικές διαβουλεύσεις” πριν η ομάδα δημοσιεύσει μια έκθεση, η οποία, όπως είπε ο Σπέργκελ, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως η επιτροπή αντιπροσωπεύει την πρώτη ανάλογη έρευνα που διεξάγεται ποτέ υπό την αιγίδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας για ένα θέμα που η κυβέρνηση είχε κάποτε παραπέμψει στην αποκλειστική και μυστική αρμοδιότητα των αξιωματούχων του στρατού και της εθνικής ασφάλειας.

Η μελέτη της NASA είναι ξεχωριστή από μια πρόσφατα επισημοποιημένη έρευνα με βάση το Πεντάγωνο για τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια από στρατιωτικούς αεροπόρους και αναλύθηκαν από αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκρλ, πρόεδρο της επιτροπής, ο οποίος διευθύνει το Ίδρυμα Simons, η ομάδα εξετάζει ποιες μη διαβαθμισμένες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σχετικά με το θέμα και πόσες περισσότερες χρειάζονται για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον ουρανό.

Δεν περιλαμβάνονται απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα, όπως οτιδήποτε σχετίζεται με τα ύποπτα κατασκοπευτικά μπαλόνια από την Κίνα που εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον, ενώ το κοινό συμμετείχε εξ αποστάσεως.

Πηγή: BBC, Reuters, Associated Press