ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2019 11:11 EEST | Updated 18/09/2019 11:20 EEST

Στη «σκιά» των UFO: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα βίντεο με «άγνωστα εναέρια φαινόμενα»

Όπως υπογραμμίστηκε, δεν προορίζονταν για δημοσίευση.

YouTube/To The Stars Academy of Arts & Science
YouTube/To The Stars Academy of Arts & Science

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επιβεβαίωσε, σε μια σειρά δηλώσεων στην ιστοσελίδα The Black Vault, πως τρία βίντεο με UAP (unidentified aerial phenomena, άγνωστα εναέρια φαινόμενα, όπως αποκαλούνται επί της προκειμένης από το USN τα UFO- ATIA) που είχαν δημοσιοποιηθεί από τους New York Times και τη To The Stars Academy of Arts and Science (TTSA) είναι αυθεντικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Black Vault, η τοποθέτηση του ναυτικού επιβεβαιώνει τη θέση της TTSA πως τα βίντεο αυτά (τα οποία αναφέρονται ως FLIR1, Gimbal και GoFast) αποτελούν τα πρώτα επίσημα στοιχεία από την αμερικανική κυβέρνηση που μπορούν να θεωρηθούν «αξιόπιστη, αυθεντική επιβεβαίωση πως τα UAP είναι πραγματικά».

 

 

«Το Ναυτικό προσδιορίζει τα αντικείμενα σε αυτά τα βίντεο ως άγνωστα εναέρια φαινόμενα» είπε στο The Black Vault ο Τζόζεφ Γκράντισερ, εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Επικεφαλής Ναυτικών Επιχειρήσεων για Πληροφοριακό Πόλεμο (Deputy Chief of Naval Operations for Information Warfare). Ερωτηθείς για τη χρήση του όρου UAP αντί UFO, ο Γκράντισερ ανέφερε πως η συγκεκριμένη ορολογία χρησιμοποιείται επειδή «παρέχει τη βασική περιγραφή για τις θεάσεις/ παρατηρήσεις αγνώστων/ άνευ αδείας αεροσκαφών/ αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί να εισέρχονται και να επιχειρούν σε εναέριους χώρους διαφόρων περιοχών εκπαίδευσης που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις».

 

 

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ παραδέχεται επίσης ότι τα τρία βίντεo δεν προορίζονταν για δημοσίευση. «Τα βίντεο ποτέ δεν αποδεσμεύτηκαν επίσημα για το κοινό από το υπουργείο Άμυνας, και θα έπρεπε ακόμα να διατηρούνται έτσι» είπε στο The Black Vault η Σούζαν Κοφ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, νωρίτερα μέσα στο έτος. Ο Γκράντισερ, εκ μέρος του ναυτικού, το επιβεβαίωσε αυτό σημειώνοντας ότι «το ναυτικό δεν έχει αποδεσμεύσει τα βίντεο στο κοινό».

 

 

Τα βίντεο αυτά είχαν δει το φως της δημοσιότητας σε μεγάλο βαθμό λόγω του Λούις Ελιζόντο, μέλους του συμβουλίου της TTSA που υποστηρίζει πως ήταν επικεφαλής της μυστικής έρευνας του Πενταγώνου πάνω στα UFO, γνωστής ως AATIP. Σε emails που δημοσιοποιήθηκαν κατόπιν σχετικού αιτήματος (Freedom of Information Act) φαίνεται η πρόθεση του Ελιζόντο να χρησιμοποιήσει τα τρία βίντεο για κυβερνητική χρήση, και συγκεκριμένα για διαμοιρασμό με μια σειρά από κυβερνητικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων. Αν και δόθηκε άδεια για τέτοια χρήση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι δόθηκε άδεια για δημοσιοποίηση των τριών βίντεο. Πάντως το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό διευκρίνισε ότι τα τρία βίντεο δεν θεωρούνται απόρρητα (αν και ακόμα και αυτές οι πληροφορίες εξετάζονται πριν τη δημοσίευση).

 

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω μιας σειράς εξελίξεων που περιπλέκουν την υπόθεση, καθώς και το τι ακριβώς ισχύει σχετικά με όσα ισχυρίζεται η TTSA. Σημειώνεται επίσης πως ο Κιθ Κλουρ του The Intercept πήρε δήλωση από το Πεντάγωνο σύμφωνα με την οποία ο Ελιζόντο «δεν είχε ευθύνες» στο πρόγραμμα AATIP.

Sponsored Post