Τα μυστικά των UFO: Αποκαλύψεις από τον πρώην επικεφαλής του προγράμματος του Πενταγώνου για τα ΑΤΙΑ

«Unidentified: Inside America's UFO Investigation».
Eurokinissi

Ο πρώην επικεφαλής του απόρρητου προγράμματος της αμερικανικής κυβέρνησης για τα UFO (ΑΤΙΑ- άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) ξέρει σίγουρα πολλές ιστορίες πραγματικών «X-Files» που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον- και πρόκειται να τα αποκαλύψει για πρώτη φορά σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Ο Λούις Ελιζόντο ήταν διευθυντής του Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) του Πενταγώνου, μιας πρωτοβουλίας που άρχισε το 2017 για τη διερεύνηση των αναφορών θεάσεων UFO. O Ελιζόντο αποχώρησε το 2011, και το 2017 μίλησε σε δημοσιογράφους των New York Times, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της υπηρεσίας του και περιγράφοντας την αποστολή της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science, ο Ελιζόντο προβαίνει, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Unidentified: Inside America’s UFO Investigation» του History Channel, σε αποκαλύψεις για τη θητεία του στο ΑΑΤΙΡ, από όπου έφυγε εξαιτίας της έλλειψης επίσημου ενδιαφέροντος για τα ευρήματα του προγράμματος, καθώς και αυτό που εξέλαβε ως απροθυμία για την αναγνώριση και αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από τα ΑΤΙΑ.

Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική, κοσμοϊστορική αποκάλυψη πως τα ΑΤΙΑ ήταν όντως εξωγήινα διαστημόπλοια, ωστόσο οι αποκαλύψεις σχετικά με τις έρευνες πάνω στις θεάσεις ΑΤΙΑ ελπίζεται πως θα ενθαρρύνουν τόσο το ευρύ κοινό όσο και τις αρχές να ξεπεράσουν τις «παραδοσιακές» αναστολές που υπάρχουν για τέτοια θέματα και να μιλήσουν πιο ανοιχτά για τα μυστηριώδη αυτά σκάφη- κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως να αποτελούν μεγαλύτερη απειλή από ό,τι πιστεύεται, είπε ο Ελιζόντο στο Live Science.

Τα UFO προκαλούν έντονο ενδιαφέρον εδώ και δεκαετίες, και παράλληλα αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν αποτελούν όντως απειλή εθνικής ασφαλείας. Πριν το AATIP, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ είχε το – αρκετά γνωστό μεταξύ όσων έχουν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη θεματολογία- Project Blue Book, στο πλαίσιο του οποίου διερευνήθηκαν πάνω από 12.000 φερόμενες θεάσεις UFO από το 1952 ως το 1969.

Κατά τη θητεία του Ελιζόντο στο ΑΑΤΙΡ υπήρξαν μάρτυρες που είχαν παρατηρήσει UFO να πετούν σε hypersonic (5 φορές η ταχύτητα του ήχου και άνω) ταχύτητες. Ωστόσο δεν υπήρχαν φαινόμενα που κανονικά συνοδεύουν αεροσκάφη τα οποία πετούν σε τόσο μεγάλες ταχύτητες (sonic boom- η ηχητική έκρηξη που συνοδεύει το σπάσιμο του φράγματος του ήχου). Επίσης, τα UFO ήταν απρόσμενα ευέλικτα, σε σημείο που εκτιμάται ότι οι δυνάμεις G που θα δέχονταν θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αυτών που θα μπορούσαν να αντέξουν άνθρωποι και αεροσκάφη. Όπως σημειώνει ο Ελιζόντο, το F-16, που είναι ένα από τα πιο ευέλικτα μαχητικά στον κόσμο, φτάνει στα όριά του στα 16 με 18 G, ενώ το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αντέξει μέχρι 9 G για πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν ο χειριστής αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του.

«Αυτά τα πράγματα που βλέπαμε έπιαναν τα 400 με 500 G» είπε. «Δεν είχαν κινητήρες ή φτερά, και ήταν σε θέση, φαινομενικά, να αψηφούν την επίδραση της βαρυτικής έλξης της Γης».

Κάποιες από τις θεάσεις που αναφέρθηκαν στο ΑΑΤΙΡ εξηγήθηκαν ως drones ή δοκιμές πυραύλων από εθεάθησαν από ασυνήθιστες γωνίες. Ωστόσο, αν και είναι πολλές αυτές που παραμένουν ανεξήγητες, απλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι πρόκειται για εξωγήινα σκάφη, πρόσθεσε ο Ελιζόντο.

Για τον ίδιο, υπάρχει ένα άλλο ενδεχόμενο που βρίσκει πιο ανησυχητικό: Κάποια ξένη δύναμη να έχει μυστικά αναπτύξει τεχνολογίες που είναι στρατηγικά «game changers», πέρα από οτιδήποτε άλλο έχει υπάρξει στο παρελθόν. Η αναγνώριση αυτής της πιθανής απειλής είναι ένα απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι- ακόμα και αυτοί που υποστήριζαν το ΑΑΤΙΡ, σύμφωνα με τον Ελιζόντο. Επίσης, το πέπλο μυστικότητας που περιβάλλει τις επίσημες έρευνες πάνω στα UFO απλά ενισχύει τις πλέον «εξωτικές» θεωρίες.

«Εμπιστευόμαστε τον αμερικανικό λαό με την πληροφορία πως η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικές κεφαλές που στοχεύουν το Λος Άντζελες, μα δεν τους εμπιστευόμαστε με τη γνώση ότι υπάρχει κάτι στους ουρανούς μας και δεν ξέρουμε τι είναι; Αυτό εμένα μου φαίνεται αντιπαραγωγικό» λέει ο Ελιζόντο.

Δημοφιλή