Ναζαρέ: Πέθανε στα «κολασμένα» κύματα ο θρύλος του σέρφ Μάρσιο Φρέιρε (βίντεο)

Ο Μάρσιο Φρέιρε, έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που απολάμβανε το αγαπημένο του άθλημα.
Pedro Nunes via Reuters

Ο βετεράνος Βραζιλιάνος σέρφερ Μάρσιο Φρέιρε, 47 ετών, έχασε σήμερα τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έκανε σερφ και αμέσως έσπευσαν διασώστες για να τον βγάλουν στην ακτή. Παρότι έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Φρέιρε ήταν ένας από τους τρεις Βραζιλιάνους σέρφερ που έγιναν γνωστοί ως «Τρελοί Σκύλοι» αφού κατέκτησαν το γιγάντιο κύμα «Σαγόνια» στη Χαβάη. Συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ Mad Dogs του 2016.

«Σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν πολύ καλό φίλο και έναν θρυλικό σέρφερ, τον Μάρσιο Φρέιρε. Ήταν τόσο χαρούμενο πνεύμα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη... Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου», έγραψε ο αθλητικός φωτογράφος Φρέντ Πομπερνάγιερ.

Κάθε χειμώνα η βορινή παραλία της Ναζαρέ προσελκύει χιλιάδες σέρφερ που φιλοδοξούν να δαμάσουν τα πελώρια κύματα που σχηματίζονται λόγω ενός ρήγματος στον βυθό. Εκεί ο γερμανός σέρφερ Σεμπάστιαν Στόιντνερ σημείωσε ρεκόρ στις 29 Οκτωβρίου 2020, δαμάζοντας ένα κύμα 26,2 μέτρων.

Αρκετά ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τότε που ο Αμερικανός Γκάρετ Μακναμάρα την έκανε διάσημη στους λάτρεις του σέρφινγκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά ο σημερινός ήταν ο πρώτος θάνατος σέρφερ στη διάσημη παραλία της Ναζαρέ.

Δημοφιλή