Νέα Υόρκη: Επιβάτης έκρυψε σφαίρες σε βρεφική πάνα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και συνελήφθη

Η πάνα βρέθηκε γεμάτη, αλλά όχι με αυτό που θα περιμέναμε...
https://www.instagram.com/tsa

Το Λα Γκουάρντια είναι το δεύτερο σε μέγεθος και κίνηση αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και πήρε το όνομά του από τον κάποτε δήμαρχο της πόλης, Φιορέλλο Λα Γκουάρντια, ο οποίος πέρασε στην ιστορία ως ο τοπικός άρχων που κατάφερε να τσακίσει τη μαφία, επί ημερών του διαβόητου Λάκι Λουτσιάνο.

Σε αυτό το αεροδρόμιο, οι αστυνομικοί στον έλεγχο ασφαλείας βρήκαν 17 σφαίρες κρυμμένες μέσα σε βρεφική πάνα μιας χρήσης, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, ανακοίνωσε η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι αξιωματικοί ανέσυραν την - κατά τα άλλα, καθαρή - πάνα από τη χειραποσκευή ενός επιβάτη, επειδή προκάλεσε «συναγερμό» σε μηχάνημα ακτίνων Χ, σε σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, ανέφερε η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφιών που παρείχε η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών δείχνει 17 σφαίρες που βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε μια βρεφική πάνα μιας χρήσης την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη. (Transportation Security Administration via AP)
Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφιών που παρείχε η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών δείχνει 17 σφαίρες που βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε μια βρεφική πάνα μιας χρήσης την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη. (Transportation Security Administration via AP)
via Associated Press

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο επιβάτης αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πώς κατέληξε η πάνα με σφαίρες μέσα στην τσάντα του. Αργότερα, έκανε την υπόθεση ότι η κοπέλα του την έβαλε εκεί...

Η TSA ταυτοποίησε τον άνδρα επιβάτη από το Αρκάνσας που είχε εισιτήριο για πτήση προς το αεροδρόμιο Midway του Σικάγο, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά του. Όμως, τον κατήγγειλε για παράνομη κατοχή πυρομαχικών των 9 χιλοστών.

Η ασυνήθιστη χρήση της πάνας για συσκευασία σφαίρων είναι μία από τις πολλές απόπειρες που κατά καιρούς έχουν αποκαλυφθεί στα αεροδρόμια των Η.Π.Α.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματικοί της TSA βρήκαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,45 και μια γεμιστήρα γεμάτη με έξι σφαίρες, κρυμμένα σε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike σε μια τσάντα στο ίδιο αεροδρόμιο. Τα πυροβόλα όπλα επιτρέπεται να μεταφέρονται ως αποσκευές μετά από έλεγχο, αλλά μόνο μέσα σε κλειδωμένο κιβώτιο, με σκληρή όψη — και πάντως όχι μέσα σε κουτί για παπούτσια.

Σε άλλες απίθανες περιπτώσεις πάντοτε με σκοπό τη μεταφορά πυρομαχικών από διαφορετικούς επιβάτες, τον Ιανουάριο του 2021 αστυνομικοί σε σημείο ελέγχου ασφαλείας βρήκαν 13 σφαίρες κρυμμένες μέσα σε ένα κουτάκι με τσίχλες Mentos(!) μέσα σε μια χειραποσκευή. Οι σφαίρες ήταν ανακατεμένες με τις τσίχλες. Ο επιβάτης, ο οποίος τότε κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, ισχυρίστηκε ότι η τσάντα ανήκε στον γιο του!

Τον Απρίλιο του 2023, οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ένα γεμάτο πιστόλι διαμετρήματος 0,22 χιλιοστών και δύο κουτιά πυρομαχικών - περισσότερες από 100 σφαίρες συνολικά - σε μια χειραποσκευή (δηλαδή με στόχο να γίνει η μεταφορά μέσα την καμπίνα του αεροπλάνου). Εκείνος ο επιβάτης ισχυρίστηκε τότε, ότι βρισκόταν σε πεδίο βολής και ξέχασε να αφαιρέσει το όπλο και τις σφαίρες από την αποσκευτή του, πριν κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο. Συνελήφθη κι εκείνος φυσικά.

Δημοφιλή