Tinder: Το νέο premium πακέτο είναι πλέον διαθέσιμο και κοστίζει 456 ευρώ το μήνα

«Τώρα μπορείς να είσαι μόνος ΚΑΙ φτωχός», είνα ένα από τα πολλά σχόλια στο Twitter για τη νέα συνδρομή.
NurPhoto via Getty Images

Μια premium συνδρομή ξεκίνησε το Tinder που ανέρχεται στα 499 δολάρια (455,91 ευρώ) το μήνα, αφήνοντας τον κόσμο με την απορία αν πρόκειται για αστείο ή πραγματικό γεγονός.

Το Tinder Select, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023, προορίζεται για τους «πιο περιζήτητους» χρήστες της εφαρμογής γνωριμιών, επιτρέποντας σε όσους το αγοράσουν να στέλνουν μηνύματα σε άτομα με τα οποία δεν έχουν κάνει match. Η συνδρομή προσφέρεται ως δυνατότητα σε λιγότερο από το 1% των χρηστών από τις 18 Δεκεμβρίου, αλλά τα χαρακτηριστικά της δεν έχουν πείσει τους χρήστες ότι αξίζει την τιμή της.

NurPhoto via Getty Images

Πολλοί άνθρωποι μέσα από το X, (πρώην Twitter), σχολίασαν την τιμή πριν καν αρχίσει να λειτουργεί η νέα συνδρομή. «Μήπως ξεχάσατε ένα δεκαδικό ψηφίο;» έγραψε ένα άτομο στο Twitter. «Κοστίζει περισσότερο από τη μηνιαία δόση του αυτοκινήτου μου», έγραψε ένα άλλο.

«Τώρα μπορείς να είσαι μόνος ΚΑΙ φτωχός», αστειεύτηκε κάποιος άλλος.

Η υπηρεσία όχι μόνο κοστίζει 6.000 δολάρια ετησίως, αλλά επίσης αφορά μόνο κάποιους προσκεκλημένους. Το Tinder δήλωσε ότι μόνο τα «εξαιρετικά ενεργά» μέλη θα κληθούν να ενταχθούν, με τις αιτήσεις να ανοίγουν σε κυλιόμενη βάση.

Τι καινούριο έχει το Tinder Select

Στο πλαίσιο του premium πακέτου, οι συνδρομητές που πληρώνουν θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε άτομα με τα οποία δεν έχουν ταιριάξει (match) σε πρώτη φάση.

Πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική σε αυτή τη λογική της premium εκδοχής του Tinder. «Το να ξοδεύεις 500 δολάρια για να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρθηκαν, θυμίζει τους ενοχλητικούς κι επίμονους ”θαυμαστές”».

Επιπλέον, τα προφίλ των μελών του Tinder Select θα εμφανίζονται στους «πιο περιζήτητους» χρήστες της εφαρμογής. Αυτά είναι επίσης τα άτομα που θεωρούνται τα πιο ενεργά στην εφαρμογή.

Εάν τους ζητηθεί να υποβάλουν αίτηση, οι χρήστες θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια της εταιρείας:

  • μια επαληθευμένη φωτογραφία,
  • ένα βιογραφικό σημείωμα 15 χαρακτήρων,
  • πέντε ενδιαφέροντα,
  • τουλάχιστον τέσσερις εικόνες και
  • λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της σχέσης που αναζητούν.

Τα εγκεκριμένα μέλη που πληρώνουν το ποσό των 499 δολαρίων ανά μήνα θα λάβουν ένα ειδικό σήμα στο προφίλ τους, το οποίο μπορούν επίσης να αποκρύψουν εάν δεν θέλουν να γνωρίζουν οι άλλοι ότι πλήρωσαν το πακέτο υψηλότερης κατηγορίας.

Ένας στους πέντε ενήλικες που βρίσκεται σε σχέση δηλώνει ότι γνώρισε τον σύντροφό του μέσω διαδικτυακών γνωριμιών, και περίπου το ένα τρίτο των διαδικτυακών γνωριμιών δηλώνει ότι έχει πληρώσει για μια εφαρμογή, σύμφωνα με το CNN και με μια έκθεση του Φεβρουαρίου από το Pew Research Center.

Οι ειδικοί λένε ότι οι συνδρομές επί πληρωμή είναι ένας καλός τρόπος για να βρει κάποιος κι άλλους «σοβαρούς» χρήστες μέσα στον φαινομενικά άπειρο αριθμό προφίλ σε σχέση με εκείνους που βρίσκονται σε εφαρμογές μόνο για διασκέδαση.

Ceydakocaturk via Getty Images

«Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να διαχωρίζονται οι σοβαροί, αφοσιωμένοι χρήστες από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για διασκέδαση, ώστε να αξίζει να πληρώνουμε γι′ αυτό”, δήλωσε η Νταμόνα Χόφμαν, συγγραφέας και ειδική στο online dating. «Δεν πρόκειται να πληρώσεις 500 δολάρια για μια ”ξεπέτα”».

Παρά τα προνόμια που προσφέρει η εταιρεία, οι άνθρωποι δεν έχουν πειστεί ότι η εφαρμογή αξίζει την τιμή. «Το Tinder Select δημιουργεί matches με το ζόρι, εξαναγκάζει σε συνομιλίες και τουλάχιστον ένα ραντεβού. Κυκλοφορεί σύντομα για 1.000 δολάρια το μήνα, μπορείτε να επιλέξετε ένα άτομο που σας αρέσει για να αναγκαστείτε να συνάψετε συμβόλαιο γάμου υπό την απειλή αυστηρών προστίμων και φυλάκισης», έγραψε σαρκαστικά ένας χρήστης του X.

(Με πληροφορίες από: The Independent, CNN)

Δημοφιλή