Κι όμως γίνεται! Τρεις μοναδικές συμβουλές για τέλειο ραντεβού χωρίς τη βοήθεια των dating apps

Το ιδανικό ταίρι είναι πολύ κοντά. Απλώς πρέπει να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας.
A young loving couple at a concert
Nenad Stojnev via Getty Images
A young loving couple at a concert

Είναι γεγονός: Tα dating apps ή αλλιώς οι εφαρμογές γνωριμιών πλέον έχουν αντικαταστήσει σε έναν μεγάλο βαθμό τα στέκια που αναζητούσαμε συντρόφους στο παρελθόν. Μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα ότι για όσους ψάχνουμε ταίρι, τα social media είναι η μοναδική λύση; Φυσικά όχι!

Ορισμένοι είμαστε στ′ αλήθεια εξουθενωμένοι από τα διαδοχικά ραντεβού με αγνώστους που τελικά, δεν καταλήγουν πουθενά. Και παρόλο που ζούμε και συνάπτουμε σχέσεις σε ένα κόσμο ψηφιακών γνωριμιών με το 53% των χρηστών να κάνουν λόγο για θετικές εμπειρίες, υπάρχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο 47%, που ακόμα δεν κατάφερε να βρει το άλλο του μισό.

Εάν κρίνουμε πως έχουμε τελειώσει οριστικά με τις εφαρμογές γνωριμιών ή αν θέλουμε απλώς να κάνουμε ένα διάλειμμα και να δώσουμε στον εαυτό μας περισσότερες επιλογές, ακολουθούν μερικές υπερπολύτιμες συμβουλές για να γνωρίσουμε ανθρώπους «στην άγρια φύση», δηλαδή στον κόσμο του φλερτ που υπάρχει έξω από την οθόνη και πραγματικά δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο νομίζουμε.

Ας στηριχτούμε στους φίλους μας

Πέρα από τις εφαρμογές γνωριμιών, μελέτες αποδεικνύουν ότι ένας από τους κορυφαίους τρόπους, προκειμένου να γνωρίσουμε υποψήφιους ρομαντικούς συντρόφους είναι μέσω των κοινωνικών μας επαφών.

Με άλλα λόγια ο κύκλος μας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση των γνωριμιών και στην επιτυχή έκβαση μιας σχέσης. Μάλιστα ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια σχέση είναι πιο πιθανό να διαρκέσει όταν έχει τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων ενός ζευγαριού.

Επομένως δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε χωρίς ντροπές από τους φίλους μας να μας πάρουν μαζί τους σε κάποιο πάρτι ή οποιοδήποτε μέρος θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε ελεύθερα με φίλους και γνωστούς τους.

Οι φίλοι μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί προξενητές και να μας ανοίξουν την μαγική πύλη σε έναν εντελώς νέο κόσμο πιθανοτήτων για φλερτ. Γιατί να αφήσουμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη;

Aς έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά

Το άλλο μας μισό δεν βρίσκεται ντε και καλά στα πολυσύχναστα μπαρ, στα ακριβά εστιατόρια, στα θέατρα ή στα σινεμά. Αξιόλογες περιπτώσεις μπορεί να τριγυρίζουν ακόμα και στη γειτονιά, στο οικοδομικό τετράγωνο ή και στην πολυκατοικία μας και απλώς εμείς να τις αποκλείουμε με την συμπεριφορά μας ή με το να μην παρατηρούμε τον κόσμο γύρω μας.

Κι όμως πριν από εκατό χρόνια, δεν ήταν ασυνήθιστο να παντρεύονται άνθρωποι που κατοικούσαν στην ίδια γειτονιά. Κι όχι επειδή δεν υπήρχε το Tinder αλλά επειδή με βάση την ψυχολογία είναι πιο πιθανό να μας θέλξει ερωτικά ένα πρόσωπο που βλέπουμε συχνά και που αισθανόμαστε ότι θα είναι κοντά μας στα δύσκολα.

Έρευνα επάνω στο φαινόμενο της απλής έκθεσης αποδεικνύει ότι μας έλκουν πράγματα με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τους ανθρώπους.

Συμπερασματικά, την επόμενη φορά που θα κάνουμε την προπόνησή μας στο γυμναστήριο ή μια βόλτα με το σκύλο μας στο πάρκο της γειτονιάς, ας δώσουμε προσοχή στον κόσμο γύρω μας.

Ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαμε προσέξει ποτέ μέχρι τώρα και που είναι πολύ πιθανό να τους συναντήσουμε ξανά και ξανά. Κι εδώ υπάρχει και ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Αν το άτομο αυτό συχνάζει όπου κι εμείς, σίγουρα μας δένει ένα κοινό ενδιαφέρον και ίσως στο μέλλον, διαπιστώσουμε ότι έχουμε κι άλλα κοινά.

Ας ξεκινήσουμε ένα νέο ομαδικό χόμπι

Το να μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα με κάποιον αυξάνει τις πιθανότητες να βρούμε ο ένας τον άλλον ελκυστικό. Και πουθενά δεν είναι πιο εύκολο να γνωρίσουμε νέα άτομα, από ένα τμήμα ή μια ομάδα που να επικεντρώνει τη δράση της σε ένα άθλημα, μια τέχνη ή έναν εθελοντικό σκοπό.

(Με πληροφορίες από psychologytoday).