ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/03/2021 07:13 EET

Νέα Σμύρνη: Μπορούν τα βίντεο της υπεράσπισης να αθωώσουν τον 30χρονο;

Εκτός από τα βίντεο, ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ως «όπλα» του και πέντε μάρτυρες

Youtube

Από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος, προφυλακισμένος για την επίθεση στον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο περιστατικό, ακόμα και την παρουσία του στην περιοχή.

Το απόγευμα τής Πέμπτης ο συνήγορός του δημοσιοποίησε δύο βίντεο και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποδεικνύουν ότι ο πελάτης του ήταν στην Ελευσίνα.

Μπορούν, όμως, αυτά τα βίντεο να οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του 30χρονου;

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, τα βίντεο αυτά πρέπει να υποβληθούν στην ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση. Εκείνη, το πιο πιθανό είναι να ζητήσει από τα εξειδικευμένα στελέχη των Εγκληματολογικών Ερευνών να διαπιστώσουν:
- εάν οι εικόνες προέρχονται πράγματι από την πλατεία της Ελευσίνας
- εάν όντως είναι από το επίμαχο χρονικό διάστημα
- εάν στα βίντεο απεικονίζεται ο 30χρονος.

Τα πρώτα δύο είναι σχετικά εύκολα να διαπιστωθούν, αλλά όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές -χωρίς να θέλουν να προκαταβάλουν το αποτέλεσμα και την κρίση της ανακρίτριας- η αναγνώριση του ατόμου, το οποίο απεικονίζεται, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς δεν φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό του.

Εκτός από τα βίντεο, όμως, ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ως όπλα του και πέντε μάρτυρες, οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι ο 30χρονος ήταν στην Ελευσίνα τις ώρες των επεισοδίων.

Εάν αποδειχθεί ότι ο 30χρονος λέει την αλήθεια, τότε προκύπτουν δύο βασικά ζητήματα. Και εκείνος, που πραγματικά έριξε από το δίκυκλο τον αστυνομικό, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και φαίνεται πως αστυνομικοί και δικαστικοί παρασύρθηκαν από τον άνδρα, ο οποίος αρχικά κατονόμασε τον 30χρονο ως δράστη.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Μπορεί η υπόθεση να είναι πλέον στα χέρια των δικαστικών, αλλά στελέχη από πέντε διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία και μαρτυρίες, που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση δραστών της επίθεσης εναντίον του συναδέλφου τους και στην έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψή τους.

Μέχρι αυτήν την ώρα, πάντως, έχουν ελάχιστα χρήσιμα δεδομένα στη διάθεσή τους.