Πανικός στην Times Square: Πέρασαν την σπασμένη εξάτμιση για πυροβολισμούς

Το βράδυ της Τρίτης.

Ηταν γύρω στις 10 το βράδυ της 6ης Αυγούστου, τρεις μέρες μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες στο Ελ Πάσο και το Ντέϊτον των ΗΠΑ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 32 άτομα, όταν τα πλήθη που ήταν συγκεντρωμένα στην Times Square του Μανχάταν κυριεύτηκαν από πανικό.

Οι χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι της Ν. Υόρκης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δημοφιλέστερο αξιοθέατο της πόλης, άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας προς κάθε κατεύθυνση, νομίζοντας ότι άλλος ένας οπλισμένος Αμερικανός είχε αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Στο θέατρο Σούμπερτ, στην δυτική πλευρά της Times Square, όπου παίζεται το σόου «To Kill a Mockingbird», επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Η παράσταση έληξε πρόωρα καθώς εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο θέατρο, το κοινό άρχιζε να ουρλιάζει και οι ηθοποιοί έτρεξαν να κρυφτούν.

«Τρομοκρατηθήκαμε διότι δεν ξέραμε τι συνέβαινε» έγραψε στο Twitter η Σίλια Κίναν Μπόλγκερ, εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης.

Ευτυχώς, ο ένοχος ήταν η εξάτμιση μιας μοτοσυκλέτας. Κι επειδή το είδος δεν ευδοκιμεί στο Μανχάταν, οι υστερικές αντιδράσεις των παρισταμένων ήταν δικαιολογημένες.

Η ηρεμία επανήλθε μετά την διαβεβαίωση των αστυνομικών δυνάμεων ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Και ναι μεν οι τουρίστες και οι περαστικοί συνέχισαν ήσυχοι τις βόλτες τους, αλλά οι αστυνομικοί παραμένουν σε εγρήγορση - για κάθε ενδεχόμενο.

Δημοφιλή