Νέο «σόου» Ακάρ: «Λάθος υπολογισμοί» από την Ελλάδα για το Καστελόριζο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε τις «εμπρηστικές» δηλώσεις.
Anadolu Agency via Getty Images

Τις «εμπρηστικές» δηλώσεις κατά της Ελλάδας συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «λάθος υπολογισμούς» της Ελλάδας όσον αφορά στο Καστελόριζο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ακάρ είπε πως «διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα».

Επίσης, ισχυρίστηκε πως οι κατηγορίες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας για επεκτατισμό και αναθεωρητισμό είναι «ψευδείς»: «Αυτά είναι πράγματα που προβάλλονται για να προκαλέσουν σύγχυση στη διεθνή σκηνή. Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Το λένε Διεθνές Δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας Κυπρίων αδελφών. Εξακολουθούν να επιμένουν στο να μην το βλέπουν αυτό», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Τούρκος υπουργός φαίνεται να έχει πάρει αυτές τις ημέρες τη «σκυτάλη» των προκλητικών δηλώσεων από πλευράς στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς έχει προβεί επανειλημμένα σε τέτοιες, αναφερόμενος και στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων πάνω από τα έξι μίλια».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Δημοφιλή