ΔΙΕΘΝΕΣ
13/10/2019 19:32 EEST

Νοσηλεύτηκε πάνω από 300 φορές κι έκανε 13 χειρουργεία – Και για όλα αυτά έφταιγε η μητέρα του

Έλεγε ψέματα ότι το παιδί της ήταν άρρωστο και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε η μητέρα ενός 10χρονου σήμερα αγοριού στο Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δικαστήριο, υπέβαλλε το παιδί σε ιατρικές θεραπείες και επεμβάσεις που δεν ήταν απαραίτητες. Η ίδια παραδέχτηκε την ενοχή της τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γιος της, ονόματι Κρίστοφερ Μπόουεν πέρασε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του στα νοσοκομεία, καθώς η μητέρα του πίστευε ότι έπασχε από καρκίνο, μυϊκή δυστροφία, ενώ υποστήριζε ότι είχε και προβλήματα με την καρδιά του.

Ο μικρός βρίσκεται πλέον υπό την κηδεμονία του πατέρα του, όντας υγιής, αλλά προσβεβλημένος με σηψαιμία και θρομβώσεις στο αίμα από τις περιττές θεραπείες. Μερικά από τα «βάσανα» που ανεχόταν καθημερινώς μεταξύ άλλων ήταν να τρέφεται μέσω σωλήνα και να κινείται με αναπηρικά αμαξίδια.

Συνολικά, ο Κρίστοφερ νοσηλεύτηκε περισσότερες από 320 φορές και υποβλήθηκε σε 13 χειρουργικές επεμβάσεις.

Την αρχή της αποκάλυψης ότι η μητέρα είχε το πρόβλημα και όχι ο γιος της έκανε νοσοκομείο του Ντάλας το 2017, το οποίο ανέφερε σε αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας παιδιών ότι ο μικρός χαίρει άκρας υγείας, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η μητέρα του.

Αναφέρεται, ότι πιθανώς η μητέρα πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν, ψυχική ασθενείς σύμφωνα με την οποία ο ασθενής επινοεί ψεύτικα συμπτώματα για μια ασθένεια ενός ατόμου που φροντίζει.

 

Πηγή: Associated Press 

 

Sponsored Post